Facebook va reduce vizibilitatea conturilor personale care difuzează mesaje de dezinformare

Vin vremuri grele pentru troll-ii din Moldova, dar și din întreaga lume. Facebook va reduce vizibilitatea mesajelor postate de conturi personale care difuzează în mod regulat dezinformări, a declarat rețeaua socială într-un comunicat publicat miercuri, 26 mai.

Mesajele nu vor fi șterse, dar toate postările autorului vor avea „distribuția” redusă – ceea ce va limita numărul de persoane care văd aceste mesaje, conform parametrilor determinați de algoritmul care gestionează fluxul de știri de pe Facebook.

De precizat că Facebook nu stabilește el însuși dacă o postare conține informații false sau rău intenționate, ci se bazează pe constatările din mass-media partenere. În Franța este vorba despre publicația Le Monde și Agenția de presă France-Presse. „Fie că este vorba despre mesaje înșelătoare sau false despre Covid-19 și vaccinuri, schimbări climatice, alegeri sau alte subiecte, ne asigurăm că mai puțini utilizatori sunt expuși dezinformării utilizând serviciile noastre”, scrie Facebook, citat de publicația franceză Le Monde.

Citește și:

Cimitirul digital: Când Facebook va controla istoria noastră

Rețeaua socială a fost puternic criticată în 2020 pentru că a facilitat distribuirea la scară largă a teoriilor conspiraționiste cu privire la pandemie sau la subiectul vaccinării contra Covid-19.

Articole similare
Comentarii