Fondul Monetar Internațional a alocat o nouă tranșă de 46,1 milioane de dolari Republicii Moldova

Fondul Monetar Internațional (FMI) a alocat o nouă tranșă în valoare de 46,1 milioane de dolari SUA Republicii Moldova, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Din această sumă, circa 27,5 milioane de dolari SUA sunt pentru susținerea bugetului de stat al Republicii Moldova, anunță un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie 2019, în sumă totală de 30,7 milioane dolari SUA, dintre care 18,4 milioane dolari SUA (mecanismul de finanțare EFF – Extended Fund Facility) fiind destinați pentru susținerea bugetului de stat al Republicii Moldova. Restul sumei, în valoare totală de 15,4 milioane dolari SUA, a fost debursată la data de 30 septembrie, anul curent. Din această sumă, 9,1 milioane dolari SUA (mecanismul de finanțare ECF – Extended Credit Facility) sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Reamintim că, pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178.7 milioane dolari SUA este acordat țării noastre în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern.

Până în prezent din contul programul de finanțare existent au fost debursate surse destinate susținerii bugetului de stat în sumă totală de 91,4 milioane dolari SUA.

Articole similare
Comentarii