Franța e în fierbere: O nouă sâmbătă de proteste. Peste 90 de mii de polițiști și jandarmi mobilizați

O nouă sâmbătă de proteste. Centrul Parisul arată de parcă s-ar pregăti de o invazie. Francezii ies în stradă nemulțumiți de politicile fiscale ale Guvernului. Proprietarii magazinelor de pe Champs Elysee și din alte cartiere din inima capitalei franceze și-au baricadat vitrinele cu plăci de lemn sau cu plase metalice, ca să nu fie sparte de demonstranți, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. În plus, două dintre emblemele Parisului, Turnul Eiffel şi Muzeul Louvre, au fost închise, scrie digi24.ro.

Și forțele de ordine s-au pregătit pentru invazia vestelor galbene, aşa cum sunt numiţi protestatarii. 12 mașini blindate patrulează astăzi pe străzile Parisului, împreună cu 8.000 de polițiști. În toată Franţa, au fost mobilizaţi aproape 90.000 de poliţişti şi jandarmi.

În urmă cu puţin timp au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi. Oamenii au tras de garduri, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

Presa franceză scrie că până la această oră, 514 manifestanți au fost reținuți de forțele de ordine, dintre care peste 272 plasați în arest preventiv.

Articole similare
Comentarii