Frica de români, promovată în an electoral la Chișinău

Europarlamentarul român Eugen Tomac explică în cadrul emisiunii Vocea Diasporei difuzată pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS cum românofobia aduce voturi la Chișinău.

”Din nefericire retrăim aceleași stări de fapt atunci când se apropie alegerile. Parte din politicieni simt la singurul lor atuu este să își încălzească electoratul prin această temă falsă pe care o vând din anii 90 și până în prezent mulți politicieni de la Chișinău – frica de români. Știm cu toții că este un subiect fals și din păcate s-a ajuns din nou în acest punct”, a declarat Eugen Tomac.

Întrebat de ce românofobia aduce voturi la Chișinău, europarlamentarul român Eugen Tomac susține că există o moștenire sovietică puternic menținută în societatea din R. Moldova.

”Românofobia este menținută prin instrumentele pe care le are Federația Rusă în R. Moldova. Nu trebuie să facem abstracție de invazia de televiziuni, posturi de radio sau ziare care sunt tipărite în Federația Rusă cu dedicație pentru R. Moldova. Există o problemă serioasă legată de indentitatea cetățenilor din R. Moldova care este puternic influențată de aceste instrumende de propagandă ale Federației Ruse. Dacă au început să aibă efect în UE, vă dați seama cât de ușor le este să influențeze cetățenii R. Moldova, mai ales că acest spațiu a făcut parte din URSS”, a ținut să precizeze deputatul român din Parlamentul European.

Emisiunea integrală o puteți urmări accesând linkul de mai jos:

Articole similare
Comentarii