Gogomănii electorale sau cum unii vor să ne aibă de proști

Cineva încearcă să ne aibă de proști în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, turul doi al cărora va avea loc pe 13 noiembrie. Să ne aibă de proști și tâmpiți atunci când vin cu cele mai gogonate minciuni, sperând că oamenii le vor crede și vor vota iarăși din frică așa cum au făcut-o de atâtea ori până acum.

Anume pe frică și fobii mizează unii în aceste alegeri. De aceea au inventat minciuna despre cei 30 de mii de refugiați sirieni care ca și cum ar veni în R. Moldova. A explicat foarte bine europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, în emisiunea Alb&Negru, ce legătură are R. Moldova cu refugiații, adică nicio legătură.

http://unimedia.info/stiri/video-siegfried-muresan-explica-de-ce-este-imposibil-ca-refugiati-sirieni-sa-ajunga-in-republica-moldova-122505.html

Pornim de la faptul că țara noastră nu este membră a UE, deci, nu are nicio legătură cu cotele privind refugiații. Dar cei care au inventat această minciună știu foarte bine de ce se tem moldovenii, de invazia sirienilor, de război. Ei încă mai speră că oamenii vor vota din frică.

În loc să avem dezbateri reale, unde cei doi candidați la prezidențiale să se confrunte pe programe, idei, modele de dezvoltare pentru țară, pe pași concreți anti-corupție, noi suntem serviți zilnic cu tot felul de gogomănii, una mai incredibilă decât alta, despre sirieni, homosexuali, unire.

Iar cel mai grav mi se pare e că oamenii mai degraba cred în minciună, decât în adevăr, mai degrabă în lucruri rele și grave, decât fapte bune și povești de succes. Mai degrabă vor ieși la vot pentru că nu vor să vină refugiații la noi, decât pentru că vor să trăiască într-un stat de drept. Este grav că cetățeanul nostru nu vrea nici măcar să judece atunci când i se oferă pe tavă niște inepții. E suficient să pui mintea în mișcare și anumite lucruri cap la cap și îți este clar cum ești folosit și manipulat în cel mai perfid mod.

În concluzie, pot spune doar că eu nu mă las prostită și nu înghit aceste minciuni ieftine. Voi ce alegeți: să fiți respectați sau să fiți prostiți? Decizia vă aparține.

Articole similare
Comentarii