Imagini de la manifestații în cel puțin 10 orașe din Israel, ca urmare a decesului micuței Yasemin

Oamenii continuă să protesteze în Israel, după cazul dramatic al micuței Yasemin, ucisă la grădiniță de către dădaca ce o îngrijea. Manifestanții cer schimbarea legii așa încât toate grădinițele să fie dotate cu camere de supraveghere, iar grădinițele private să fie supuse controlului de către Ministerul Educației. De asemenea ei cer revizuirea perioadei concediului de maternitate. În prezent, legea stipulează doar trei luni de concediu pentru mamă, după naștere. Astfel, părinții sunt nevoiți să își dea copiii la grădiniță la vârsta de doar 3 luni.

Precizez că ieri, prezentă la ședința specială din Kneset (Parlamentul Israelului), activista Osnat Vaturi care a creat pe Facebook grupul „Părinți cu drepturi” și a inițiat protestele  și-a cerut scuze de la părinții micuței Yasemin, prezenți la discuții, că aici, în Israel, li s-a întâmplat o asemenea tragedie și le-a mulțumit că au permis să ia cazul lor tragic pentru a-l folosi ca să fie prevenite alte tragedii. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, câțiva deputați, reprezentanți de la organizații care se ocupă de protecția copiilor, reprezentanți ai conducerii locale din Ierusalim.

Vedeți mai jos poze de la manifestațiile de ieri din cel puțin 10 orașe ale Israelului:

Ashkeron
Ramat Gan
Kfar Saba
Haifa
Rishon Lezion
Ierusalim
Ierusalim
Kiryat Bialik
Netanya
Tiberias
Beer Sheva
Nu așteptăm următoarea tragedie!
Nu așteptăm următoarea tragedie!
Părinții Yasemin emoționează toți manifestanții

Un gest de solidaritate umană! Păcat că în Moldova, nimeni până acum nu și-a manifestat, prin asemenea gesturi, compasiunea față de această familie îndurerată.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii