Impresiile lui Radu Croitoru la finalul călătoriei cu violoncelul său prin Transilvania

Aventura tânărului violoncelist Radu Croitoru care a lansat proiectul VlogONcello – Transylvania Tour din dorința de a porni la drum cu violoncelul său, doar din pasiunea pentru muzică și bucuria de a descoperi lumea din jur a luat sfârșit. Astfel, prin exemplul său, artistul a demonstrat că orice vis poate fi realizat dacă îți dorești cu adevărat acest lucru.

Radu Croitoru a împărtășit pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS (care a fost și partener media al proiectului VlogONcello) impresiile la finalul călătoriei cu violoncelul său prin Transilvania.

“Aș putea să fac o generalizare a tuturor impresiilor reprezentate printr-un cuvânt și să spun că a fost EXTRAORDINAR! Am fost în tare multe turnee cu orchestre și ansambluri camerale, însă acesta a fost preferatul meu, n-o să uit niciodată experiența călătoriei cu violoncelul prin Transilvania. Fiecare zi era plină de impresii și emoții pozitive, în fiecare loc pe unde am fost aș fi vrut să rămân o veșnicie. Porneam în fiecare dimineață la drum cu gândul la locurile pe care urmează să le vedem, nu simțeam oboseala și nici foamea, chiar dacă aveam câte 4 concerte pe zi și sute de km de parcurs, eram plini de energie și poftă de viață”.

Cum au fost destinațiile unde v-ați oprit pentru a susține concertele?

La fiecare destinație din cele 35 selectate am cântat oamenilor din jur și am cuprins 9 județe din toată Transilvania. În unele locuri nu erau turiști, însă asta nu m-a oprit să cânt puțin Bach la violoncel naturii și prietenii mele care mi-a fost și este alături pe parcursul întregului proiect. În acele locuri pustii am filmat, am făcut poze și ne-am bucurat de liniște câteva minute pentru a aduna puteri ca să pornim mai departe.

Care a fost reacția publicului, mai ales că traversăm o perioadă deloc ușoară legată de pandemia de coronavirus?

În majoritatea locurilor erau mulți turiști care se opreau și mă ascultau. Oamenii nu se așteaptă să asiste la un concert de violoncel în timp ce se plimbă prin salină sau pe malul unui lac, cascadă sau munte. Au fost și concerte organizate la terasele localurilor din orașele mai mari, Castele sau cetăți.

Sighișoara promovată în proiectul ”VlogOnCello – Transylvania Tour”

Sighișoara promovată în proiectul ”VlogOnCello – Transylvania Tour”Violoncelistul Radu Croitoru a ajuns în acest weekend cu proiectul ”VlogOnCello – Transylvania Tour” în Cetatea Sighișoara.Proiectul „VlogOnCello – Transylvania Tour” își propune să prezinte peisajele culturale românești în cel mai bun moment în care cineva își putea propune să promoveze turismul local în România – vara lui 2020, an marcat de pandemia COVID-19, când turismul intern pare a fi, din nou, o opțiune cel puțin la fel de interesantă ca turismul extern.(https://www.connectarts.ro/)„VlogOnCello – Transylvania Tour” își propune să promoveze peisajul transilvănean cultural și turistic într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului. Un număr de 35 de obiective turistice locale vor fi, pe rând, în prim-plan pe parcursul proiectului. Rezultatul final va fi un spot video de promovare, construit din 35 de secvențe muzicale, una dedicată fiecărui loc în parte, interpretate la violoncel de Radu Croitoru.Una dintre aceste secvențe va include și Cetatea Sighișoara, unde violoncelistul a susținut un mini-recital duminică, 7 iulie 2020.

Gepostet von Municipiul Sighisoara am Montag, 6. Juli 2020

Cum vă gândiți să continuați aceste concerte pe care le-ați început sau poate aveți și alte proiecte în realizare?

Acum mă ocup de realizarea dedicațiilor muzicale pentru susținătorii mei de pe pagina Patreon și din luna august mă voi focusa mai mult pe continuarea călătoriei, încă nu am ales zona în care vom merge, dar sigur pornim la drum.

Cât de mult v-au sprijinit oamenii în aceste acțiuni, fiindcă ați avut nevoie de sprijin financiar din partea lor?

Chiar și în acest context când toată lumea trece prin mari greutăți am avut o susținere surprinzător de bună. Campania de crowdfunding știam că n-o să meargă foarte bine, dar totuși am convins 23 de oameni să contribuie la acest proiect, fapt ce mi-a dat toată încrederea că o să iasă bine, așa și a fost.
Am avut parte de susținere media atât în România cât și Republica Moldova, parteneri foarte buni care m-au ajutat să-mi desfășor activitatea cu ușurință și am avut noroc de ospitalitatea proprietarilor de pensiuni și prieteni care ne-au primit cu drag la ei să ne dormim nopțile.
Peste tot unde am cântat turiștii au fost foarte generoși și au donat în cutia mea de violoncel în schimbul unui sticker VlogOnCello.

La final, ce mesaj aveți pentru toți cei care vă urmăresc?

Călătoriți și petreceți-vă timpul cu folos! Fiți curioși și mergeți să vă descoperiți țara, indiferent unde vă aflați. Natura și istoria merită atenția noastră și înainte să devenim parte din ea haideți s-o respectăm și s-o savurăm.

Dacă vă place ce fac puteți descoperi lumea din jur alături de proiectul VlogOnCello urmărindu-mi canalele media.
Oricând puteți fi parte a proiectului pe www.patreon.com/raducello

Vă mulțumesc pentru interviu!

Articole similare
Comentarii