În căutarea candidatului

Partidele pro-europene nou create ar putea avea un candidat comun la alegerile prezidențiale. O spune fosta ministră a Educației, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Discuții în acest sens au fost purtate cu liderul Partidului DA, Andrei Năstase.

Maia Sandu vorbește și despre omul de afaceri, Ion Sturza, care ar fi un candidat bun.

http://unimedia.info/stiri/maia-sandu-vorbeste-despre-candidatul-partidelor-de-dreapta-la-prezidentiale-111445.html

Așa cum scriam și într-un alt articol de pe blog, dacă dreapta va fi unită, atunci șansele candidatului sunt foarte mari să câștige alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov susține că nu-și dorește un președinte care să fie activ din punct de vedere politic.

http://unimedia.info/stiri/dumitru-diacov-nu-mi-doresc-un-presedinte-activ-politic-111452.html

Deocamdată, nu este clar cine va fi candidatul PDM în alegerile prezidențiale, doar proaspătul plecat din formațiune, Andrei Popov, susține că indiferent care va fi numele: Andrian Candu, Monica Babuc, Pavel Filip, Marian Lupu, aceștia vor purta eticheta lui Vlad Plahotniuc. Din cauza percepției în societate, candidatul PD nu va lua mai mult de 7-9%.

http://unimedia.info/tv/alb-negru/425/andrei-popov-in-studioul-unimedia

De altfel, ambasadorul Andrei Popov, a avut doar cuvinte de bine pentru liderul PN, Renato Usatâi, cu care s-a și văzut deja. Întrebat dacă îl interesează funcția de președinte al țării, Andrei Popov a spus că are 43 de ani, dar a evitat să ofere un răspuns clar.

Candidații de la celelalte partide politice cum ar fi PLDM sau PL aproape că nu mai contează, pentru că scorul extrem de mic la scrutin este previzibil.

Articole similare
Comentarii