În Chișinău se face comerț pe o suprafață cât 365 terenuri de fotbal

Dacă am aduna suprafața totală unde se face comerț în municipiul Chișinău ar ieși echivalentul a 365 de terenuri de fotbal, adică peste 2 milioane 607 mii metri pătrați. Capitala R. Moldova pare a fi o piață imensă. Dar să le luăm pe rând și să vedem când anume au fost emise atâtea acte de comerț, când Chișinăul s-a umplut de gherete și spații comerciale.

Datele cu privire la actele pentru comerț în municipiul Chișinău emise în perioada 2010 – septembrie 2017 de către Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii a Consiliului municipal Chișinău arată că eliberarea masivă a actelor de comerț a început în luna iunie 2016 când primarul capitalei Dorin Chirtoacă era în cel de-al 9-lea an de mandat. Recordul a fost stabilit în luna decembrie 2016, când au fost eliberate cele mai multe acte de comerț de până acum – 2768, în medie circa 125 de acte pe zi.

Precizăm că șeful Direcției Comerț, Alimentație Publică și Prestări servicii este Marcel Zambițichi, despre care ziarulnational.md a scris că deține mai multe proprietăți și afaceri, atât în R. Moldova, cât și în străinătate.

http://www.ziarulnational.md/foto-audio-bogatasii-de-la-primaria-chisinau-cu-interese-ascunse/

În total din 2010 și până acum au fost eliberate 31 321 de acte de comerț. Cele mai multe acte eliberate au fost pentru sectorul Centru – 34,1 %, urmat de sectorul Rîșcani – 21,5 %, sectorul Botanica – 17,1 %, sectoarele Buiucani – 13,4 % și Ciocana – 11,6 %.

Cea mai mare suprafață comercială, menționată în 3 acte de comerț, este deținută de către Federația Moldovenească de Fotbal – 88.200 m². Următoarea companie cu cea mai mare suprafață comercială deținută este Shan Lian International Group cu suprafața de 27.980,3 m².

Datele pot fi găsite pe portalul openmd.info.

 

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii