Încă un caz de medic care a operat în România fără să aibă dreptul. În urma intervenției, o fetiță a rămas cu sechele

Falsul medic italian nu este singurul care a profesat în România fără drept de practică. Jurnaliştii Digi24 au depistat şi alţi doctori care fac operaţii, deşi nu au acest drept. Este vorba despre cazul unui medic cardiolog grec, acuzat de malpraxis. El a operat o fetiţă de 6 luni, dar intervenţia nu a fost una reuşită, iar părinţii copilului au făcut plângere. Procesul este în plină desfăşurare, scrie digi24.ro.

Sofia a venit pe lume în urmă cu 3 ani. S-a născut cu o malformaţie la inimă, iar părinţii au căutat cel mai bun medic. Aşa a ajuns familia Lorenţ la o clinică privată, care colabora cu un medic grec, cunoscut ca fiind foarte bun.

Mihaela Lorentz, mama fetiței operate: N-am stat nicio secundă – suntem oameni simpli – să ne întrebăm, l-am văzut profesând în țara noastră, în ditamai clinica, nu ne-am gândit nicio secundă are sau nu are drept de a opera, de a profesa, îmi poate nenoroci copilul…

Părinţii Sofiei au aflat că medicul care participase la operaţia copilului lor nu avea drept de practică în România, după ce li s-a spus că intervenţia nu a fost una reuşită, aşa cum primiseră asigurări. Fetiţa a rămas cu un handicap, pentru că în timpul intervenţiei s-a rupt un muşchi, lucru pe care medicul nu l-a prevăzut, aşa cum le-a declarat şi procurorilor. A aflat că există şi acest risc după operaţie, când a citit în literatura de specialitate.

Mai multe detalii citiți aici.

Articole similare
Comentarii