Interviu cu Ion Dodon, moldoveanul care a uimit Italia prin vocea sa

Ion Dodon are 26 de ani, este originar din Chișinău, iar de mai bine de 11 ani este stabilit la Bologna, în Italia împreună cu familia sa. Ca și alte zeci de mii de familii de moldoveni și familia lui Ion a emigrat din Moldova pentru o viață mai bună. În prezent, tânărul lucrează la o fabrică de prelucrarea a fierului.

Ion Dodon a devenit cunoscut odată cu performanțele pe care le-a obținut la concursul de talente din Italia ”Tu si que vales” (Știi că valorezi). Tânărul moldovean a uimit cu vocea sa juriul italian, dar și publicul grație căruia a ajuns în finala concursului. Sâmbătă, 9 decembrie, este marea finală, iar Ion a acceptat să împărtășească din emoțiile pe care le are pentru acest mare eveniment într-un interviu pentru blogul elenarobu.md.


Pentru mine, adaptarea în noua țară a trecut fără durere, așa cum i se poate întâmpla unui copil de 14 ani. În familie vorbim în două limbi: româna și italiana. În casă este important să vorbești cât mai multe limbi posibile.

Mă simt bine, puțin încordat în privința finalei de sâmbătă. Mai degrabă este agitație decât emoție.Nu îmi fac mari așteptări. Vreau doar să fac lucrurile mai bine decât data trecută și să fiu mulțumit de mine însumi.

Cum a fost această evoluție pentru mine la concursul de talente? Deocamdată nu simt schimbări în viața mea, în afară de tensiunea care s-a adăugat, dar și multă muncă.

Periodic, cam o dată pe an, merg la câte vreun casting. Acum am găsit acest proiect care a prins destul de bine la public. Nu pot spune că acest concurs este cel mai prestigios din Italia. Dar în această perioadă a anului în care este difuzat, este foarte urmărit.

Alături de la bun început și până acum în acest concurs îmi sunt prietena, prietenii și familia cărora le mulțumesc pe această cale.

Pasiunea de a cânta am avut-o întotdeauna. Vocea mea am descoperit-o de mic, aveam senzația că are ceva vocea mea, dar nu i-am acordat foarte multă importanță. Abia acum câțiva ani, am început să acord mai multă atenție vocii mele. Un an și jumătate am luat lecții private de canto în Italia, iar momentan, fac ore de canto cu un profesor din R. Moldova. Vreau să ajung să fac și Conservatorul în Italia.

Mulțumirea mea pentru toți oamenii care m-au susținut și m-au votat este de nedescris. Am văzut că s-au organizat în grupuri pe rețele de socializare ca să mă voteze. Sunt extrem de onorat pentru toată această susținere.

Acasă în R. Moldova merg cam o dată pe an. Mai am multe rude acolo, dar și câțiva prieteni. Cu ei mai păstrez legătura și ne vedem când sunt la Chișinău. Mă strădui să am o minimă idee față de lucrurile care se întâmplă în Moldova, dar nu sunt foarte interesat de politică. În general nu sunt interesat de acest subiect, nu doar de politica din Moldova.

Nu pot spune că sunt un mare visător. Îmi place să deschid porțile atunci când ajung la ele. În același timp îmi trasez dorințe, obiective pe care să le realizez, dar nu cred că este cazul să vorbesc despre asta. Toate se vor afla după ce vor fi realizate.

Unde mă văd peste 10 ani? Sper să mă pot afirma în domeniul muzicii. Totul depinde de nivelul la care vor ajunge ambițiile peste 10 ani.

Ținem pumnii pentru Ion Dodon, sâmbătă, 9 decembrie, în finala concursului! Toți moldovenii care se află în Italia îl pot susține votându-l prin sms. Fie ca vocea lui să îi aducă ceea ce merită și de ce nu, marele premiu de 100 de mii de euro! Așa tineri ca Ion Dodon sunt adevărații ambasadori ai țării, așa se transmite bunul nume al țării de unde provin!

Mult succes și mult noroc!

 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu!

Articole similare
Comentarii