Iurie Leancă, oprit la vamă pentru că voia să scoată din ţară 50 de mii de euro

Fostul premier Iurie Leancă a încercat să iasă din Republica Moldova cu 50 de mii de euro, bani gheaţă. Incidentul s-a produs la începutul lunii august, conform mai multor surse media. El a folosit paşaportul diplomatic, care pentru el nu mai este valabil, iar vameşii i-au cerut acte care să-i permită scoaterea banilor din ţară. Pentru că Iurie Leancă nu avea niciun alt document, a făcut cale întoarsă.

Iurie Leancă intenţiona să iasă din Republica Moldova cu 50 de mii de euro, pe 1 august, după miezul nopţii, prin punctul vamal Sculeni.

Jurnaliştii de la cotidianul.md scriu că fostul premier se afla la volanul maşinii sale şi s-a poziţionat pe pista diplomatică din vamă. Leancă a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie.

Întrucât legea prevede că persoanele fizice au dreptul să scoată din ţară sume în numerar ce nu depăsesc 10 mii de euro, vameşii au solicitat acte suplimentare. Pentru că nu avea alte acte, el a fost oprit în vamă şi a fost nevoit să se întoarcă la Chişinau.

Incidentul a fost confirmat de Iurie Leancă pentru un post privat de televiziune.

Articole similare
Comentarii