Judecătoarea CC Domnica Manole, reacție oficială la situația care s-a creat în urma alegerii președintelui Curții Constituționale

Acum câteva clipe, Judecătoarea CC Domnica Manole a venit cu o reacție oficială la situația care s-a creat în urma alegerii președintelui Curții Constituționale, pe care a publicat-o pe contul său de Facebook.

Iată ce spune Domnica Manole:

”Este îngrijorătoare situația care s-a creat în urma alegerii Președintelui Curții Constituționale.

Resping categoric toate acuzațiile aduse în adresa mea, inclusiv și totul ce s-a vorbit despre votul meu. Nu sunt eu persoana față de care ar trebui să se înainteze asemenea învinuiri.

Niciodată nu am acceptat și nu voi accepta vreodată careva presiuni ilegale asupra mea. Nu am fost influențată de nimeni în exercitarea acestui vot.

Eu, cît și colegii mei nu am fost informați și nu am cunoscut faptul că au existat posibile tentative pentru favorizarea votului.

Am jurat în fața poporului să respect Constituția, să mă supun în exercitarea funcției numai și numai Constituției, indiferent de conjunctură politică și presiuni din exterior.

Secretul votului la alegerea președintelui Curții Constituționale este un principiu constituțional,statuat în Constituție la art. 136 alin.3, motiv pentru care în calitatea mea de judecător constituțional, sunt obligată sa-l respect, indiferent de utilitatea sau logica acestuia.

Obligația de a mă supune în exercitarea funcției numai și numai Constituției, ține de esența funcției exercițiul căreia mi-a fost încredințată.

În calitatea mea de judecător al CC, nu-mi pot permite sa-mi încalc jurământul pentru a-mi apăra propria persoană împotriva atacurilor mediatice la care sunt supusă, deoarece misiunea care mi-a fost încredințată este de a apăra ordinea constituțională, așa cum aceasta este edictată de Constituție.

Rămân în continuare fidelă valorilor europene și statului de drept”.

Articole similare
Comentarii