La Chișinău adulții joacă ”ruleta rusească” în scara blocului cu copiii. Unde am ajuns?!

Caz ieșit din comun în capitală. Un bărbat a fost spitalizat de urgență, după ce s-a împușcat în cap. Totul a avut loc aseară în scara unui bloc din sectorul Râșcani. Victima, în vârstă de 39 de ani, se juca împreună cu copiii săi, dar și cu copiii unor vecini, în jocul ”ruleta rusească”, iar la un moment dat, involuntar s-a efectuat o împușcătură în regiunea capului. La fața locului a venit de urgență o ambulanță pentru a-i acorda primele îngrijiri medicale, iar ulterior a fost dus la spital. Anchetatorii cercetează cazul pentru a stabili cui îi aparține pistolul și dacă este deținut legal, scrie UNIMEDIA.

Potrivit wikipedia.org, ”Ruleta rusească (în rusă Русская рулетка) este un joc de noroc cu potențial mortal. Jocul descris într-o formă scurtă are loc cu un revolver în al cărui butoiaș se găsește un număr mai mic de gloanțe decât capacitatea sa. Butoiașul revolverului este rotit la întâmplare, fără a se ști dacă în poziția de oprire se află sau nu un glonț pe țeavă. Jucătorul pune țeava revolverului la tâmpla proprie și apasă pe trăgaci, după care va rămâne în viață sau va muri. Jocul se repetă până ce la unul din jucători va fi declanșată împușcătura fatală. Ca reguli de joc, se pot stabili mai dinainte numărul de rotiri și de încercări. Starea de tensiune este maximă la fiecare încercare, neștiindu-se dacă urmează viața sau moartea. Un exemplu de caz mortal este cel petrecut la data de 17 octombrie 2004, când un polițist francez și-a împușcat colegul într-un joc de ruletă rusească”.

Ceea ce vreau să subliniez în continuare este faptul că nu arma devine din ce în ce mai periculoasă pentru societate, dar omul care deține arma. Iar acest caz este cu adevărat halucinant pentru că e vorba și de implicarea copiilor, adică un tată care se joacă cu copiii săi într-un joc extrem de periculos, cu potențial mortal. Unde am ajuns?! În ce fel de societate trăim?!

Să ne amintim doar de recentul caz al omorului lui Teodor Țăranu, feciorul fostului deputat din primul Parlament, Anatol Țăranu, care a fost (așa cum spunea tatăl său la înmormântare) ciuruit de gloanțe, ca la război, deși nu suntem în război. Mai multe detalii despre omorul lui Teodor Țăranu puteți găsi în link-ul de mai jos, unde am formulat și câteva întrebări în elucidarea cazului.

Cum și de către cine a fost împușcat fiul deputatului din primul Parlament, Anatol Țăranu

Și pentru că responsabilii de la IGP sunt ocupați cu tot felul de campanii sociale, nu mai are cine verifica condițiile în care sunt oferite permisele de port-armă sau cum sunt utilizate armele pe teritoriul R. Moldova. Nu interzicerea armelor pentru populație ar fi soluția, dar înăsprirea legislației sau cel puțin respectarea legislației actuale. Dar probabil încă nu au murit suficienți oameni ca să ajungă și la responsabilii de la MAI, IGP ca să facă verificări cum sunt oferite permisele de port-armă.

Articole similare
Comentarii