Laptele românesc, motiv de revoltă în Italia: ”Nu mai permitem ca brânza să fie făcută cu lapte din România”

Crescătorii de oi din insula Sardinia (Italia) sunt nemulţumiţi de preţul mic care le este oferit pentru lapte, pe care numeroşi producători de produse lactate preferă să îl importe din România. Laptele românesc de import încurcă astfel afacerile ciobanilor italieni. Procesatorii şi comercianţii preferă să cumpere produsul din România pentru că este mai ieftin, dar fermierii italieni ies în pierdere, scrie www.gazetaromaneasca.com.

Crescătorii de oi din insula Sardinia (Italia) sunt nemulţumiţi de preţul mic care le este oferit pentru lapte, pe care numeroşi producători de produse lactate preferă să îl importe din România. Laptele românesc de import încurcă astfel afacerile ciobanilor italieni. Procesatorii şi comercianţii preferă să cumpere produsul din România pentru că este mai ieftin, dar fermierii sarzi ies în pierdere, scrie www.gazetaromaneasca.com.

Situația a devenit extrem de tensionată, premierul Giuseppe Conte și ministrul agriculturii Gian Marco Centinaio, întâlnindu-se cu manifestanții. Concluzia la care a ajuns ministrul Centinaio a fost foarte clară și mesajul lui s-a întreptat către marii producători italieni de brânzeturi: ”Nu mai putem permite ca brânza pecorino să fie făcută cu lapte românesc.”

Cu toate acestea, camioanele cu lapte din România continuă să sosească. ”TIR cu lapte românesc circulă sub escorta armată a carabinierilor, pentru a fi apărat de protestele localnicilor”, a scris pe Twitter un jurnalist italian.

”Dacă în cateva zile nu se va găsi o soluţie pentru sectorul nostru, vom bloca toată insula pe 24 februarie. În ziua alegerilor regionale nu va intra nimeni să voteze” – ameninţă ciobanii din Sardinia, care de două zile protestează blocând navele cu lapte adus din străinătate în porturile din Cagliari şi Sassari.

Articole similare
Comentarii