Londra trece la nivelul de alertă „ridicat” iar socializarea va fi interzisă

În Londra se impun restricții mai dure în lupta împotriva coronavirusului. Acestea vor intra în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, la miezul nopții.

Coronavirusul se răspândeşte în majoritatea regiunilor din Marea Britanie, unde numărul oficial al morţilor provocate de această boală, respectiv 43.155, este cel mai mare din Europa. Restricțiile mult mai dure se iau și în capitala Londra, considerată centru financiar major.

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că Londra, care are o populaţie de 9 milioane de locuitori, precum şi comitatul puternic populat adiacent Essex vor fi plasate la un nivel de alertă ”ridicat”, în creştere faţă de ”mediu”, la un minut după miezul nopţii (23:01 GMT vineri).

„Lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îmbunătăţi”, a spus Hancock. „Ştiu însă că în faţa noastră există ceruri mai luminoase şi mări mai calme – că ingeniozitatea ştiinţei va găsi o cale de scăpare, dar până atunci trebuie să fim uniţi”.

Furia populaţiei creşte, totuşi, din cauza costurilor economice, sociale şi de sănătate ale celei mai mari restricţionări a libertăţilor de după cel de-al Doilea Război Mondial. Un fost consilier guvernamental a avertizat că unii oameni vor avea în curând probleme să îşi îmbrace copiii, potrivit news.ro.

Principalul impact al trecerii la nivelul de alertă ”ridicat” este că oamenii nu vor putea socializa cu persoane din alte gospodării sub nicio formă, de exemplu acasă sau într-un restaurant. Călătoriile vor fi reduse acolo unde este posibil, a spus Hancock.

Măsura Marii Britanii de a opri socializarea în capitală înseamnă că Londra şi Paris – cele mai bogate două oraşe ale Europei – vor trăi în curând sub umbra restricţiilor impuse de autorităţile de stat, pe măsură ce al doilea val al pandemiei se extinde prin Europa.

Articole similare
Comentarii