O nouă ediție a Salonului de Produse și Servicii Românești în Franța este organizată pe 25 septembrie la Lyon

Asociația Oriunde Lyon organizează pe 25 septembrie 2022 o nouă ediție a Salonului de Produse și Servicii Românești în Franța. Pentru a afla mai multe detalii l-am rugat pe Mircea Giosan, managerul proiectului, să ne raspundă la câteva întrebari.

Pentru început, Mircea, dați-ne mai multe detalii despre Asociația Oriunde Lyon.

Asociația noastră este înființată în 2017 și este un grup de networking al românilor din regiunea Auvergne-Rhone-Alpes. Organizăm întâlniri și evenimente pe teme interesante pentru românii din regiune. Cel mai important proiect este Salonul de Produse și Servicii Românești și Moldovenești, organizat în fiecare an și aflat acum la a treia editie.

Care este obiectivul Salonului?

Obiectivele salonului sunt, pe de o parte, promovarea firmelor și asociațiilor românești si moldovenești din zonă și pe de altă parte, promovarea gastronomiei, a culturii, a literaturii și a obiceiurilor românești în Franța.

Ați fost managerul evenimentului la toate cele trei ediții, cu ce este diferită ediția din acest an?

La prima ediție, în 2019, am avut 22 de standuri. La a doua, cea de anul trecut, 52. La ediția din acest an vom avea 77, cu tot atâtea firme ale românilor și moldovenilor din Franța. In plus, am invitat 14 asociații (franco-)române din zonă. Mai mult, anul acesta s-au inscris firme din toata Franța. Am norocul să fac parte dintr-o echipa inimoasă, numai așa se explică creșterea de 350%, chiar dacă facem totul în mod benevol.

Salonul de Produse și Servicii Românești, Lyon 2021

Ce vor avea ocazia să vadă și să facă vizitatorii în cadrul Salonului?

Programul va fi destul de încărcat. In primul rând vor avea ocazia să întâlnească antreprenorii români de aici, care își vor promova produsele sau serviciile oferite. In al doilea rând, se vor putea informa asupra demersurilor administrative și juridice din Franța, de exemplu la standurile Consulatelor României și Republicii Moldova, a Asociației Avocaților români din Franța, a unui broker de asigurare, a traducătorilor autorizați, etc. Se mai pot delecta cu bunătățile culinare românești și moldovenești: mititei, sarmale cu smântână și mămăliguță, cârnăciori la gratar, murături, negrese, amandine, lapte de pasăre, prăjitura Napoleon și multe altele. Toate produsele alimentare pot fi cumpărate pentru consumul imediat sau la pachet. Vor putea degusta și cumpăra cele mai de seamă vinuri românești și moldovenești. Vor putea achiziționa produse de artizanat din cele mai diverse. Un fotograf profesionist îi poate fotografia în costume populare complete. Vor putea întâlni antreprenori români care oferă servicii din cele mai diverse pentru particulari sau firme, de la publicitate on-line, grafică web, copywriting, consiliere psihologică, coaching și până la inginerie ecosistemică. Vor putea cumpăra cărți și vor primi autografe la cele 3 standuri ale scriitorilor români din Franța sau la standurile celor două edituri românești de aici. Lista completă a expozanților poate fi consultată în linkul următor: www.facebook.com/events/554729699648628 . Am prevăzut un loc de joacă pentru copii, astfel încât părinții să poată vizita mai linistiți Salonul. Intrarea este liberă. Doar trebuie să aveți bani cash în buzunar, sunt și expozanți fără terminale de plată.

Care este publicul țintă?

Vizăm un public format din români, moldoveni, francezi dar și alte naționalități din Lyon și împrejurimi. Anul trecut am avut 1.600 de vizitatori. Anul acesta credem că vom avea cel puțin 2.000 de oaspeți.

Care este programul și adresa evenimentului?

Evenimentul va avea loc în sala Jean Couty, adresa fiind 1 rue de la Pepinière Royale, Lyon 09. Se poate ajunge foarte ușor cu metroul (stația Gorge de Loup – Linia D – fiind la 200m), cu diverse autobuze sau cu mașina, ieșirile de pe autostradă și bulevardul periferic fiind la câteva sute de metri. Programul de vizitare este intre orele 11h00 și 17h00. Nu se poate parca în fața sălii, doar pe străzile din jur, dar fiind o zi de duminică și zona preponderent de birouri, vă veți putea gara fără probleme.

Ați prevazut și o descriere a standurilor și a detaliilor în limba franceză?

Da, bineînțeles. Poate fi consultată în linkul urmator: www.facebook.com/events/759785761831461

E.R. – Văd că v-ați gândit la toate. Vă doresc mult succes și un eveniment reușit!

M.G. – Mulțumim! Ne vedem pe 25 septembrie!

Articole similare
Comentarii