Maia Sandu propune un proiect de lege pentru diaspora. Iată despre ce este vorba

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, vine cu un proiect de lege pentru moldovenii din diaspora care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țara noastră de către conaționalii noștri, care au hotărât să revină în Republica Moldova şi să se stabilească cu traiul acasă.

Anunțul a fost făcut pe rețele de socializare:

“Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei.

Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

Sperăm să obținem sprijinul următorului parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”, a precizat Maia Sandu.

Proiectul poate fi consultat aici: https://www.presedinte.md/app/webroot/proiecte/PL17062021.pdf

Sugestiile pot fi trimise, completând acest formular: https://bit.ly/2SDSosq

Articole similare
Comentarii