Manifestații la Tel-Aviv: Părinții cer supravegherea grădinițelor, după cazul dramatic al micuței Yasemin

Apar primele reacții ale societății din Israel, după cazul dramatic al micuței Yasemin, ucisă la grădiniță de către dădaca ce o îngrijea. Câteva sute de mame și tați, alături de copiii lor, au ieșit în această seară, 10 iunie, la o manifestație în Tel-Aviv, în fața Guvernului, cerând măsuri mai stricte de securitate la grădinițe. Din imagini se poate vedea cum oamenii au adus cu ei baloane negre – simboluri ale tragediei care s-a produs în familia Vintea și au ținut un minut de reculegere în memoria micuței.


Părinții vor să oblige grădinitele, (atât cele de stat, cât și cele private) să instaleze camere de supraveghere. Participanții la protest au mai spus că în locul Yasemin, putea fi copilul oricui! De asemenea, părinții vor ca grădinițele să impună standarde, așa încât nu oricine să poată fi dădacă/îngrijitoare.

Manifestații au ținut să amintească autorităților că acești copii din grădinițe sunt adulții de mâine, iar traumele lor din copilărie vor costa statul mai mulți bani pe viitor.

De asemenea, oamenii au spus că ”numai în Israel nu există supravegherea grădințelor. Numai în Israel nu există niciun fel de supraveghere”. Probabil, cei din Israel nu cunosc situația din R. Moldova, unde la fel nu există camere de supraveghere în toate grădinițele, iar unii copii sunt supuși abuzurilor fizice și emoționale, așa cum mi-au relatat de mai multe ori părinți care au copii la grădiniță.

Organizatorii anunță că manifestațiile vor continua și în zilele următoare.

Mâine începe procesul de judecată pe cazul omorului micuței de un an și două luni, iar părinții Yaseminei sunt în Israel pentru a asista la ședințe. Mama Yaseminei, Dorina Vintea a spus că vrea să o privească în ochi pe dădacă și să afle de ce i-a făcut ceea ce i-a făcut fetiței lor.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii