Maria Ciobanu: “23 august 1939 și 24 august 1944, două date fatidice din cadrul unui scenariu odios”

Astăzi în R. Moldova este Zi de doliu, este Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritar, instituită de Guvernul Sandu pe 21 august.

În această zi tragică pentru neamul nostru românesc, deputata blocului ACUM, Maria Ciobanu, a ținut să transmită un mesaj pe rețelele de socializare:

”Semnarea, la 23 august 1939, a Tratatului de neagresiune dintre Germania și URSS a însemnat crucificarea popoarelor din estul Europei în urma partajării lor în sferele de influență a celor doi tirani – Hitler și Stalin. Asasinatele, teroarea, condamnările la ani grei de închisoare, în baza unui simulacru de judecată, deposedarea abuzivă de bunuri, deportările în Siberia și în alte regiuni ale imperiului sovietic, toate aceste crime s-au constituit în niste practici odioase ale celora care, cică, veniseră să-i “elibereze” pe moldoveni.

A doua „eliberare”, cea de la 24 august 1944, a fost urmată de aceleași crime și orori, numai că la cote și mai înalte. Basarabia și celelalte teritorii româneșți, răsluite prin forța armelor, au fost crucificate de zbirii regimului sovietic de ocupație.

Cele câteva valuri de deportări în gulagurile staliniste, foametea organizată, crimele care s-au ținut lanț timp de decenii în teritoriile ocupate constituie o politică de genocid împotriva unei populații pasnice”.

Articole similare
Comentarii