Mesaj către familiile care vor să adopte copii în R. Moldova: ”Fiți mai insistenți și nu lăsați mâinile în jos”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă să vorbească despre procesul de adopție al copiilor din R. Moldova. De această dată, dăm voce președintei Asociației ”Adăpost și Alinare”, Rodica Guțu care acum 20 de ani a adoptat doi copii, mai exact doi frați.

În cadrul emisiunii Vocea Diasporei, Rodica Guțu vorbește despre procesul dificil al adopției în R. Moldova și vine cu un mesaj către familiile care sunt sau vor să pornească pe acest drum.

Nu vreau să spun că nu există birocrație în acest sistem. Sunt foarte multe probleme. Dar tot depinde de voi, voi mergeți pe calea legitimă, statul este dator să vă îndeplinească dorința. Nimeni nu vă cere mită niciodată. Noi dăm probabil. I-am îmbărbătat pe mulți și am mers înainte. Vreau să spun că e și vina noastră, fiindcă noi alegem mult. Nu vrem să insistăm, să mergem și în alte raioane, să căutăm și alte posibilități. Familiile care vor să adopte trebuie să fie foarte insistente, să nu aștepte acei 4 ani. Căutați zeci de variante și credeți-mă că procesul de adopție va decurge mai repede”, a declarat Rodica Guțu.

Emisiunea integrală o puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Potrivit președintei Asociației ”Adăpost și Alinare”, cuplurile din diaspora care vor să adopte copii din R. Moldova trebuie să prevadă o perioadă de cel puțin jumătate de an de aflare în R. Moldova, fiindcă este nevoie de prezența fizică a unuia dintre soți.

Citește și: 

Lung și dureros e drumul adopției în R. Moldova. Mărturiile unui cuplu despre calvarul prin care trec

Citește și:

Despre multiplele probleme ale adopției în R. Moldova. Explică avocata Violeta Gașițoi

 

Dacă și voi, cei care urmăriți acest subiect al adopției, vă confruntați cu asemenea probleme și sunteți gata să vorbiți public pentru a schimba starea de lucruri, nu ezitați să contactați Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/elenarobunews sau la adresa de mail: [email protected]

Articole similare
Comentarii