Mesaj emoționant de la o activistă din Israel pentru părinții micuței Yasemin care au participat din nou la proteste

0

”Nu am suficiente cuvinte pentru a vă mulțumi.
Nu am nici o idee cum, în toată această durere a voastră, găsiți puterea …
Puterea de a continua …
Puterea de a lupta împotriva unei bătălii care nu mai este a voastră …
Noi, cu toții, simțim că Yasemin a voastră a devenit și a noastră.
Se pare că viața scurtă a lui Yasemin, o viață prea scurtă, a avut un scop …
Se pare că destinul lui Yasemin a fost să facă lumea mai bună.
Îmi pare rău, din adâncul sufletului meu, pentru pierderea voastră.
Mulțumesc că mi-ați permis să vă îmbrățișez. Și vă mulțumim că ați găsit puterea de a ne îmbrățișa și de a ne întări și pe noi în durerea voastră.
Sunteți un cuplu special. Sperăm că se va face dreptate pentru Yasemin și că ucigașul ei oribil va plăti pentru tot ceea ce a făcut. Și ne rugăm că veți găsi puterea de a vă îngriji unul pe altul și că viețile voastre vor fi din nou pline de dragoste și de bucurie.
Veți avea întotdeauna un loc special în inimile noastre.
Cu dragoste”

Este mesajul emoționant al unei femei din Israel, activista civică Osnat Vaturi care a creat pe Facebook grupul “Părinți cu drepturi” și a inițiat proteste în țara sa după omorul micuței Yasemin Vintea, după o nouă zi de manifestații în Tel Aviv în fața Guvernului, unde au participat și părinții micuței Yasemin Vintea.

Oameni simpli din Israel, necunocuți pentru Dorina și Vladimir au fost în toată această perioadă alături de ei, i-au sprijinit și continuă să îi sprijine cu tot ce pot și cer să se facă dreptate în cazul copilului lor, iar dădaca acuzată de omorul fetiței lor să fie pedepsită drastic.

Amintesc că manifestanții cer schimbarea legii în Israel, așa încât toate grădinițele să fie dotate cu camere de supraveghere, iar cele private să fie supuse controlului de către Ministerul Educației. De asemenea, protestatarii cer revizuirea perioadei concediului de maternitate. În prezent, legea stipulează doar trei luni de concediu pentru mamă, după naștere. Astfel, părinții sunt nevoiți să își dea copiii la grădiniță la vârsta de doar 3 luni.

În Israel sunt atât de multe comentarii care îi apreciază curajul Dorinei Vintea și o susțin. Aici lumea știe să se susțină, au luat tragedia Dorinei, ca și cum ar fi în familia lor”, a povestit moldoveanca stabilită în Israel Carolina Răileanu-Damian, care urmărește cum multă durere acest caz, ca de altfel zeci de mii de moldoveni împrăștiați în întreaga lume.

Le suntem alături în toate demersurile lor de a se face dreptate pe cazul micuței Yasemin!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!