Ministra Finanțelor: Magazinele DutyFree erau parte dintr-o mare schemă de contrabandă

Ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița a prezentat astăzi în Parlament mai multe cifre cu privire la activitatea magazinelor DutyFree de pe teritoriul R. Moldova.

”În primele 5 luni ale anului 2019, au fost vândute un miliard de țigări în 3 magazine DutyFree din Transnistria. Comparați această sumă cu faptul că în primele 6 luni ale anului 2019, în TOT restul Republicii Moldova s-au importat un miliard de țigări.

Aceste cifre indică faptul că magazinele DutyFree erau parte dintr-o mare schemă de contrabandă, prin care se transportau ilegal țigări din Transnistria spre România. O schemă protejată de fostul Parlament prin lege. E clar că prin asemenea scheme s-a ținut regimul oligarhic”, scrie pe Facebook Natalia Gavrilița.

Precizăm că astăzi Parlamentul a votat abolirea acestor legi. ”Astfel, Guvernul și Parlamentul au făcut un pas înainte pentru a construi un stat de drept în care legea funcționează nu pentru grupuri mafiote și politice, ci pentru toți cetățenii”, a conchis ministra Finanțelor.

Articole similare
Comentarii