Ministra Finanțelor: „Salariile vor fi plătite integral și la timp”

Ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, a transmis în cadrul unei conferințe de presă asigurări că salariile vor fi plătite integral și la timp.

Potrivit ministrei, moștenirea de la fosta guvernare reprezintă un buget cu un deficit mai mare decât cel planificat. „Este vorba în special de costurile reale ale legii salarizării, pregătită bine în Ministerul Finanțelor, dar schilodită în Parlamentul precedent pentru manipulări electorale, sunt cu peste 1 miliard de lei mai mari decât cele planificate. Însă noi am reușit să deblocăm asistența străină, care va acoperi această gaură, moștenită de la fosta guvernare”, a declarat demnitarul.

Sursa citată mai spune că pe lângă asistența străină, pentru a rectifica bugetul, în acordul FMI au fost incluse măsuri precum interzicerea magazinelor Duty Free care nu activează conform regulilor internaționale, impozitarea jocurilor de noroc, mărirea accizelor la țigări, comercializarea produselor petroliere fără achitarea taxelor.

„Bineînțeles, ne angajăm în continuare să facem o investigare internațională pentru a recupera activele din furtul miliardului (iar vinovații vor fi pedepsiți de către organele responsabile)”, precizează Natalia Gavrilița.

Totodată, ministra a anunțat că Parlamentul va vota bugetul în prima lectură până la sfârșitul lunii iulie, iar în a doua lectură într-o sesiune la mijlocul lui august.

 

Articole similare
Comentarii