Ministrul Economiei, despre scumpirile în sectorul energetic: ”A devenit o lege nescrisă ca cetățenii să plătească facturile pentru pomenile electorale ale Partidului Democrat”

Despre modificările prețurilor la energia electrică, dar și despre acțiunile Guvernului cu privire la alocarea mijloacelor financiare pe timp de iarnă, a comunicat astăzi, 20 august, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, în cadrul unei conferințe de presă.

Creșterea prețurilor în sectorul energetic a fost permanent un subiect de controversă, manipulare și discuții. Orice creștere de tarife este dureroasă, indiferent cât de mică nu ar fi. Acest lucru ne arată cât de vulnerabili suntem ca țară și ca economie, se arată într-un comunicat de presă al MEI.

„A devenit o lege nescrisă, ca cetățenii să plătească facturile pentru pomenile electorale ale Partidului Democrat. Această scumpire urma să fie aplicată încă jumătate de an în urmă, fosta guvernare, prin diferite mecanisme a influențat ANRE să amâne această decizie, creând și lărgind un deficit bugetar la FEE Nord de aproximativ 120 de milioane de lei, iar fosta conducere a Ministerului Finanțelor a presat această companie să plătească 50 de milioane dividende la stat, din acele puține resurse pe care le avea”, a menționat ministrul Vadim Brînzan în cadrul conferinței.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mai precizat faptul că atunci când politicul se implică în procesele economice, cetățeanul are de plătit preț dublu. „ANRE trebuie să fie o instituție independentă, dar și eficientă. În afara presiunilor politice. Nici un partid nu trebuie să utilizeze ANRE-ul în scopurile sale electorale sau politice, pentru că, povara acestor „intervenții” va cădea tot pe umerii cetățenilor”, a adăugat ministrul Brînzan.

În contextul dat, Ministerul Economiei și Infrastructurii va înainta o propunere Guvernului de a aloca mijloace financiare pentru perioada rece a anului pentru persoanele și familiile cu venituri mici.

Articole similare
Comentarii