Mobiasbanca, de vânzare. Cine vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni

Mobiasbanca, de vânzare. OTP Bank Group, cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, intenționează să vină cu investiții în Republica Moldova. În acest sens, a fost încheiat un acord între OTP Bank și Societe Generale cu privire la achiziționarea pachetului de acțiuni majoritar al MOBIASBANCA, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

Potrivit BNM, tranzacția va fi posibilă doar după ce OTP Bank Group va solicita și va obține permisiunea prealabilă în scris a Băncii Naționale a Moldovei, așa cum stipulează Legea privind activitatea băncilor din Republica Moldova.

OTP Bank Group are o experiență de aproape 30 de ani în domeniul bancar și își desfășoară activitatea în nouă țări europene. În Republica Moldova, aceasta își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenți și clienți și să asigurare o guvernanță corporativă transparentă și eficientă, se mai arată în comunicat.

Dacă OTP Bank Group va obține permisiunea BNM, schimbarea acționarului la BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Societe Generale” S.A. nu va afecta activitatea băncii. Aceasta va continua să funcționeze în regim normal și să ofere toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări, asigură BNM.

Articole similare
Comentarii