Moldoveanul găsit mort în Franța a fost petrecut pe ultimul drum

Durere fără margini în familia moldoveanului dispărut și ulterior găsit mort în Franța. Petru Toma a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Zeci de oameni au venit să își ia rămas bun de la moldovean și să exprime condoleanțe familiei, soției și celor trei copii rămași fără tată.

ER NEWS amintește că Petru Toma, originar din Hâncești, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit mort la sfârșitul lunii iulie într-o pădure din apropierea orașului Champigny-sur-Marne unde locuia, după ce acesta dispăruse pe 20 iulie. ”Poliția are foarte multe semne de întrebare cu privire la moartea lui Petru. Nu se cunosc împrejurările morții”, au specificat rudele moldoveanului. Petru Toma se afla în Franța de mai bine de un an, unde muncea la construcții.

ER NEWS a relatat despre această durere imensă din familia lui Petru Toma și a difuzat informații, la solicitarea rudelor, despre acest caz, dar și despre strângerea de fonduri pentru repatrierea corpului neînsuflețit al lui Petru Toma din Franța, în Moldova, la locul de baștină.

”Spre regret, se observă, per general, în rândul conaționalilor noștri prezenți pe rețelele de socializare o tendință de a pune la dubiu orice informație, iar în cazul particular al decesului lui Petru Toma, au fost persoane care au pus la dubiu existența acestui caz, conturile care au fost deschise pentru strângerea de fonduri.

Pe de o parte este explicabil că, după ani și ani de guvernare PD, oamenii au început să pună sub semnul întrebării aproape orice informație, indiferent de unde ar veni această informație și cum ar fi prezentată.

Dar pe de altă parte, trebuie de menționat că există cazuri când e vorba despre conaționali de-ai noștri care sunt în situații grave, care trec prin tragedii și nu avem cum să punem la dubii asemenea informații și să spunem că este ”amăgeală”, de vreme ce există acte justificative, precum raportul de căutare stabilit de poliția franceză. Un așa act în Franța este un act cu putere juridică, spre deosebire de actele fabricate de poliția din Moldova.

Așa am fost formatați de guvernările din ultimele decenii ca toată informația să fie pusă la îndoială, însă, la ziua de azi, sunt instituții de presă care își fac meseria și care au credibilitate în rândul publicului, iar cazul conaționalului nostru decedat în Franța este un exemplu în acest sens”, a declarat jurnalista Elena Robu pentru portalul de știri ER NEWS.

Articole similare
Comentarii