Noi condiții de intrare în Franța pentru cetățenii UE

Noi condiții de intrare în Franța pentru cetățenii UE, începând cu 24.01.2021.

Începând cu data de 24 ianuarie 2021, accesul persoanelor care călătoresc din țări membre UE pe teritoriul Franței, inclusiv din România, va fi permis doar în baza prezentării unui rezultat negativ la testul PCR pentru depistarea Covid-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării.

Decizia a fost prezentată de preșdintele francez Emmanuel Macron la finalul reuniunii șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință, transmite digi24.ro.

„Introducerea obligației de prezentare a unui test PCR realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toți călătorii europeni (cu excepția celor considerați esențiali). Lucrătorii transfrontalieri și transportul terestru vor fi exceptați de la această obligație”, a precizat palatul Élysée la finalul reuniunii UE.

Această decizie se înscrie în recomandarea adoptată de Consiliu la 13 octombrie, destinată „adoptării de măsuri sanitare mai stricte garantând buna funcționare a pieței interne”.

Potrivit reprezentanților președinției franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

Articole similare
Comentarii