O atracție turistică excepțională – Pont Du Gard din Franța, cel mai înalt apeduct roman din lume

Fără dubii, Pont Du Gard, cel mai înalt apeduct roman din lume, care se află în apropiere de orașul francez Nimes, din Sudul Franței este o destinație excepțională de vizitat. Totul este organizat ca la carte pentru ca turiști să poată profita din plin de acest patrimoniu mondial: parcare, restaurante, un muzeu impresionant dedicat apeductului, transmite ER NEWS.

Pont du Gard este un apeduct construit de romani în secolul I, era noastră. Este un obiectiv excepțional datorită dimensiunilor sale. Are 49 de metri înălțime, ceea ce îl face să fie cel mai înalt apeduct roman din lume. Este compus din trei nivele de arcuri suprapuse: 6 arcuri la primul nivel, 11 arcuri la cel de-al doilea nivel și 47 de arcuri mai mici la nivelul superior, ceea ce constituie o realizare rarisimă la acea epocă.


Pont Du Gard este remarcabil și prin starea sa excelentă de conservare, iar turiștii au posibilitatea să admire această capodoperă a geniului creator uman. Este singurul exemplar al unui apeduct în trei etaje care s-a menținut până în zilele noastre. Aproape o mie de oameni au lucrat la acest șantier colosal, construit în doar 5 ani.

Câteva cifre surprinzătoare:

Lungimea totală a apeductului: 50 km (între Uzès și Nîmes)
Greutatea totală: 50 000 tone
Volumul total: 20 000 m3, echivalentul volumului solid la Turnului Eiffel

Pe teritoriul locației apeductului Pont du Gard, a fost construit pentru vizitatori un impresionant Muzeu care povestește istoria apeductului. Machete, reconstucție la scară reală, vizite virtuale, ecrane multimedia, teatru sonor vă acompaniază în această călătorie în timp.

”Am rămas profund impresionată de ceea ce am văzut la Pont du Gard. E aproape incredibil să constați cum a fost construită acest imens apeduct în secolul I, fără tehnologiile din prezent. Îndemnul meu este să ieșiți din case, să mergeți în natură, să vizitați locurile din jurul vostru, să găsiți această conexiune cu civilizația umană și să vă umpleți de energia pe care ne-o oferă natura. Și nu uitați că mișcarea este viață. Faceți o obișnuință din asta”, a declarat pentru portalul de știri ER NEWS, jurnalista Elena Robu, stabilită în Franța.

Informații practice:

Situl este accesibil 7 zile din 7, pe parcursul întregului an, dar cu orare care variază în funcție de sezon. Pentru detalii, consultați site-ul pontdugard.fr

Tarife:

  • adulți – 9.50 €
  • bilete online – 9€
  • tarif redus – 7 €

Gratuit pentru copiii de până la 18 ani.

Pont du Gard este situat între  Remoulins (RN 100) și Vers-Pont du Gard (D 81).

Pentru mai multe informații, puteți contacta: (+33) 04 66 37 50 99

Articole similare
Comentarii