Până la capăt: Ucraina are toate șansele să-și recupereze teritoriile furate de Putin: Crimeea, Luhansk și Donețk

33 de zile de război absurd în Ucraina. Cu imagini cutremurătoare din Mariupol, oraș distrus aproape în totalitate de către armata lui Putin. Cu oameni care trăiesc iadul pe pământ. Devine din ce în ce mai greu să ne uităm la imaginile care ne parvin de la acest război pe care îl trăiesc în fiecare secundă ucrainenii și noi împreună cu ei.

În aceste condiții, cei care au devenit peste noapte experți în război, sugerează că ucrainenii ar trebui să lase armele pentru a evita astfel și mai multe victime în acest război barbar început de Rusia. Dar dacă analizăm mai bine, dacă Ucraina cedează și lasă armele jos, milioane de oameni vor suferi, însă dacă armata lui Putin lasă armele și renunță la război, e salvată nu doar Ucraina, dar și restul țărilor care se simt amenințate de Putin.

Cum pot ucrainenii să lase acum armele, când peste 120 de copiii au fost uciși deja în acest război, când doar în bombardamentul de la Teatrul din Mariupol cel puțin 300 de oameni au murit, când Putin și armata lui au comis deja atâtea crime de război în Ucraina?!

Cetățeni ucraineni care sunt stabiliți în Franța, invitați la televiziunile franceze pentru a mărturisi prin ce trec conaționalii lor, spun că ucrainenii trebuie să meargă acum până la capăt pentru a-și apăra țara. Până la capăt înseamnă inclusiv revenirea așa-numitelor republici Luhansk și Donețk, dar și a Crimeii în componența Ucrainei.

Acest război început de Putin oferă toate premisele Ucrainei să revină la teritoriile sale de până la 2014. În numele tuturor celor care au murit până acum, în numele tuturor celor care vor mai muri până la sfârșitul războiului.

După ce cade ”țarul” de la Moscova, se deschid căi de negociere și pentru R. Moldova, dar și premise pentru a ne recăpăta teritoriul furat de Rusia în 1992 – regiunea transnistreană. De asemenea se deschid căi de negociere și pentru Georgia, căreia Putin i-a furat în 2008 două teritorii – Osetia de Sud și Abhazia.

Ucraina este acum scutul nostru. Victoria ucrainenilor va însemna un viitor mai bun pentru R. Moldova, în viitor mai bun pentru Europa.

Articole similare
Comentarii