„Păpușile speranței” au emigrat în Germania: ”Fetița noastră nu are absolut niciun viitor în R. Moldova, cu părere de rău”

Încă o familie pleacă din R. Moldova. De această dată vorbim despre Axana Golub, creatoarea unor superbe păpuși cunoscute sub denumirea ”Păpușile Speranței” care acum o lună a decis, împreună cu soțul ei, să părăsească R. Moldova pentru a oferi un viitor fetiței lor, Anca, care încă de la naștere are o problemă locomotorie – merge foarte, foarte greu, iar vezica urinară nu funcționează deloc.

Într-un interviu pe care l-a acordat Portalului Nr.1 al Diasporei, ER NEWS, Axana Golub spune că în R. Moldova fetița ei nu are absolut niciun viitor, dar și de unde găsește inspirație pentru confecționarea păpușilor sale.

*Sosirea noastră în Germania este legată doar de starea de sănătate a fetiței noastre mai mici, care nu are absolut niciun viitor în Moldova, cu părere de rău. Ne era frică pentru ziua care vine. În Moldova medicii doar strâng din umeri. Ei de la nașterea Ancăi ne tot spun să nu ne facem mari planuri că oricum într-o zi toate organele o să cedeze.

*Nu avem nici o lună de când suntem aici, în Germania, adică adaptarea în întregime încă nu a avut loc. Dar copiilor le place aici.

*Cel mai dificil moment de până acum este faptul că nu cunoaștem limba germană. Celelalte lucruri le înfruntăm cu speranțe mai mari.

*Despre ”Păpușile speranței” pot spune că este hobby-ul meu, nu aș putea spune că este o afacere. Afacerea este un bussines bine pus la punct. Păpușile pe care le confecționez se vând la un preț mult mai mare, eu însă pentru că nu fac bussines, le vând la un preț mai redus.

*De unde găsesc inspirație? Știți, inspirația este ceva bizar. Pot să-mi imaginez un chip, ca până la urmă să schimb ceva la păpușică și apoi după acea schimbare fac și alte modificări, iar până la urmă iese cu totul și cu totul alt chip.

*Păpușile mele sunt practic peste tot. Cu toate ca 95% din doritorii păpușilor sunt românii din toată lumea: SUA, Anglia, Arabia Saudită, Belgia, Austria, Italia, Franța, Germania și desigur cele mai multe au fost livrate în România.

*Un vis legat anume de R. Moldova? Aș vrea să-mi aranjez bine copiii aici, în Germania, și apoi să mergem cu soțul să trăim în casa mea părintească. Foarte mult aș vrea.

Mai multe modele de păpuși găsiți pe pagina de Facebook Păpușile Speranței unde doritorii pot face și comenzi.

 

Articole similare
Comentarii