Părinții micuței Yasemin Vintea, la protest în Israel, răvășiți de durere: Yasemin nu a murit, ea a fost omorâtă

Părinții micuței Yasemin Vintea, care s-au aflat ieri în fruntea unui protest organizat în Petah Tikva din Israel, sunt răvășiți de durere. Ei cer să se facă dreptate în cazul omorului fiicei lor la grădinița ”Mașa i Medvedi” pe care o frecventa. De menționat că la acea grădiniță s-au înregistrat încă 12 cazuri de abuz asupra copiilor. Directoarea instituției și o educatoare sunt la fel cercetate.

Pe durata protestului, tatăl Yasminei, Vladimir Butuc, a ținut poza fiicei pe care scria: ”Yasemin nu a murit, ea a fost omorâtă. Haideți să prevenim următoarea tragedie”

”Când i-am văzut pe toți acești oameni care au venit la protest cu pozele Yaseminei, nu se poate explica cât de important este pentru noi acest lucru, că toți acești oameni sunt cu noi, că ei simt măcar un pic durerea noastră. Dorim să le mulțumim tuturor din adâncul inimilor noastre pentru că sunt alături de noi“, a mărturisit mama micuței.

După ce și-au înmormântat fiica acasă, la Chișinău, Dorina și Vladimir au revenit în Israel ca să participe la procesul de judecată pe cazul omorului micuței. Nu s-au așteptat că drama lor va fi cunoscută de atâta lume. ”Nu credeam că știe cineva despre noi. Eram siguri că vom merge la proces doar noi și avocatul nostru, dar dintr-o dată avem atât de mult sprijin. Lumea ne scrie pe rețelele de socializare. Yasemin a devenit un simbol și oamenii doresc o schimbare a sistemului după acest caz dramatic”, a mai spus Dorina Vintea în cadrul protestului.

Părinții Yaseminei intenționează să rămână în Israel până la sfârșitul procesului de judecată. „La început nu am vrut să văd înregistrările video surprinse pe camerele de supraveghere de la grădiniță, dar, la un moment dat, mi-a lipsit atât de mult fiica și am vrut să văd ceva ce are legătură cu ea. Am văzut cum dădaca i-a pus pe cap o pătură, iar Yasemin încerca să se elibereze de acolo și nu putea. Nu știu cum aș putea merge mai departe. Mi-e atât de dor de fetița mea. Tot ce am făcut la protest a fost pentru ea. Am vrut și încă vreau să fie mândră de noi ca părinți„, a mai declarat Dorina Vintea presei din Israel.

Vrem ca ea, dădaca, să simtă ceea ce simt eu trăind fără Yasemin. Să ucizi un copil este un act de neconceput. Nu pot să cred că așa ceva sa întâmplat într-o țară în care copiii sunt cel mai important lucru din lume. Dimineața educatorul îți zâmbește când le aduci copilul, iar tu nu știi că apoi copilul este lovit, bebelușii nu pot vorbi și nu pot spune ce îi doare”, a mărturisit moldoveanca.

Reamintesc că aseară în Israel au avut loc două manifestații ca urmare a tragediei care s-a produs în familia Vintea: una la Tel-Aviv în fața Guvernului, alta în Petah Tikva, orașul unde s-a produs tragedia. Manifestațiile vor continua și astăzi. Tot astăzi începe procesul de judecată pe acest caz, care însă se va desfășura cu ușile închise.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii