PAS cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă care locuiesc singuri

Partidul Acțiune și Solidaritate cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă care locuiesc singuri. Despre acest lucru a anunțat, într-un live de pagina sa de Facebook, lidera PAS, Maia Sandu, transmite un comunicat de presă al PAS.

„Trebuie să-i ajutăm pe oamenii în vârstă să se izoleze. Să facem cumpărăturile pentru ei, să le achităm facturile, să ne asigurăm că ei nu trebuie să iasă din casă sau din curte. Pentru protejarea persoanelor în vârstă care locuiesc singure, fără ajutorul familiei, solicităm Guvernului, de urgență:

1. Să majoreze Fondul pentru Ajutor Material și să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă care locuiesc singuri. Aceste pachete alimentare pot fi procurate de autoritățile raionale și distribuite de către fiecare primărie.
2. Să se asigure că persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități care beneficiază de suport la domiciliu nu rămân fără sprijin în aceste zile și că lucrătorii sociali sunt protejați ca să nu se îmbolnăvească ei și să nu-i îmbolnăvească pe cei de care îngrijesc. Toți acești oameni trebuie monitorizați zilnic la telefon”, a solicitat fostul premier Maia Sandu.
Articole similare
Comentarii