Preotul Ghenadie Valuța scapă de dosar penal: ”Scopul a fost să ponegrească biserica și să mă dezarmeze ca forță anti-homosexuală”

Preotul Ghenadie Valuța a postat, în urmă cu puțin timp, pe rețelele de socializare decizia Procuraturii Anenii Noi de clasare a dosarului penal în cazul câinelui maltratat recent de preot.

”Decizia procuraturii de clasare a dosarului cu câinele “EROU” precum și analiza veterinară, spulberă ideea cinică a “CRUZIMII par. Valuța” pompată activ în presă și demonstrează încă o data că: câinele nu a fost maltratat!!! Nu vreau iarăși să ating rana sau să mă justific, ci să spun – RUȘINE autorilor isteriei paranoice și dezinformatorilor pe care i-am reclamat deja la politie… Asta arată cât de rea e lumea astăzi”, scrie preotul pe Facebook.

Potrivit lui, ”scopul a fost să ponegrească biserica și să mă dezarmeze ca forță anti-homosexuală. Nici copilul decedat recent de mușcătura câinelui, nici pericolul haitelor, nici multiplele cazuri de câini călcați pe drum de șoferi, nici curcanii insângerați acum o lună în fata președinției sau câte multe probleme în Moldova noastră, nu au stârnit atâta răutate, petiții și “JALE”…

Am spus și repet că am regretat doar metoda necorespunzătoare de transportare într-o situație lipsită de alternativă când scopul a fost – securizarea spațiului public al copiilor. Acum să revenim la slujire cu conștiința curată”, și-a încheiat mesajul preotul Ghenadie Valuța.

Amintim că la 22 iulie curent, pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii care au surprins momentul în care preotul Ghenadie Valuța târa un câine legat cu lanț metalic de o mașină. Gestul a stârnit nenumărate reacții în societate din partea ONG-urilor de profil, dar și din partea oamenilor. Ulterior, la 24 iulie, Mitropolia a anunțat suspendarea preotului din funcție.

Articole similare
Comentarii