Președintele României primit la Casa Albă. Ce a spus Trump despre vizele pentru români

Președintele Klaus Iohannis discută în aceste momente cu Donald Trump, la Casa Albă. Temele principale sunt parteneriatul strategic şi ridicarea vizelor pentru români, transmite stirileprotv.ro.

 

UPDATE: Donald Trump a răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii români.

Reporter: „Veți veni în România, domnule președinte?”
Trump: „Este posibil.”
Reporter: „Când?”
Tump: „Asta e ceva ce vom discuta.”
Reporter: „Ce părere aveți despre vizele pentru cetățenii români?”
Trump: „Vă mulțumesc tuturor. E o onoare să fiu alături de președintele României, care este extrem de respectat și care a făcut o treabă bună. Aud că în România este o „perioadă politică”, dar mă aștept să te descurci foarte bine, pentru că ești talentat și iubești oamenii. Am avut o relație grozavă cu România. Statele Unite și România se înțeleg mai bine ca niciodată și vreau să vă mulțumesc pentru asta.
Avem multe schimburi comerciale cu România, sunt oameni foarte talentați. Cumpărăm – și ei cumpără. Avem mulți români în Statele Unite, oameni foarte muncitori și de succes. Vreau să vă mulțumesc că sunteți aici.”
Iohannis: „E o plăcere să fiu aici. O să subliniez că este grozav să revin aici, alături de dvs. Acum avem șansa de a vorbi despre parteneriatul nostru grozav. Este foarte important pentru noi și cred că am ajuns departe.”
Trump: „Se întâmplă lucruri interesante și în țara dvs. O să avem o întâlnire importantă în curând. Aștept asta.”

UPDATE 21:30 Întrebat de reporteri despre o posibilă suplimentare a forțelor americane în România, Trump a declarat că ”este un lucru despre care vom discuta”.

Trump a făcut și o scurtă precizare despre eliminarea vizelor pentru români.

Am discutat subiectul mult timp, țările noastre au discutat între ele. Vom discuta și astăzi”, a spus Trump.

Îți place ideea? Pare că îți place. Ne gândim la asta”, i-a transmis președintele american unui jurnalist român, în glumă.

Articole similare
Comentarii