Primarul din Capaclia, Alexei Busuioc face un apel către blocul ACUM: ”Opriți selectarea candidaților PAS și PPDA fiecare în parte pentru alegerile locale din octombrie”

Primarul din Capaclia, Alexei Busuioc, face o analiză pentru viitoarele alegeri locale din 20 octombrie 2019 și vine cu un apel către blocul ACUM ca cele două partide PAS și PPDA să își unească eforturile și să aibă candidați unici pentru primăriile republicii. În caz contrar, ”catastrofa este inevitabilă”, susține primarul.

Iată analiza pe care o face Alexei Busuioc și soluțiile pe care le oferă:

”Văd forfota care se face în teritoriu în ajunul alegerilor locale. Decizia blocului ACUM de a merge în comun este una foarte corectă!

Dar, faptul că PAS și PPDA au început a face organizații teritoriale diferite înainte de alegerile locale, este una neinspirată. Egoismul politic va duce la destrămarea blocului și la venirea în forță a socialiștilor și altor emergenți de stânga.

PAS vine cu candidatura sa la funcția de primar în sate și orașe, PPDA vine cu candidatura sa la funcția de primar, ca după asta să fie selectat cel mai bun.

GREȘEALĂ FATALĂ!!! Explicație: Cel care va fi perdant în bătălia pentru candidat la funcția de primar va lucra în campania electorală contra candidatului blocului! (pe alocuri chiar se va duce la socialiști sau alte partide și va discredita blocul prin toate posibilitățile).

Stimați colegi din blocul ACUM, pentru prima oară am susținut o guvernare (de obicei am fost în opoziție, personal cu toate guvernările). Nu-mi este indiferentă acum soarta acestui bloc. Vă dau un sfat din teritoriu: Opriți selectarea candidaților PAS și PPDA fiecare aparte! Uitați de interesele de partid măcar până după alegerile locale. După asta mergeți și faceți structurile organizațiilor de partid în teritorii, dar acum opriți-vă cât nu este târziu! Prin raioane același lucru. Oamenii se poziționează din două partide diferite pe același eșichier al blocului ACUM. Catastrofa este inevitabilă. Odată procesul pornit și nemulțumirile în teritorii abia încep.

Soluții:
1. Coordonarea la nivel central a candidaturii unice din partea blocului ACUM prin sate și orașe, fără selectarea a două candidaturi din două partide diferite, după care ulterior una cade.
2. Unirea celor doua partide PAS și PPDA într-un singur partid, de exemplu partidul politic ACUM pana în data de 31 august 2019.

Astea sunt viziunile unui cetățean de rând din sat cu o pozitie civică accentuată”.

Articole similare
Comentarii