Primarul din Colibași despre ajutorul României pentru renovarea grădinițelor: ”A fost consolidată imaginea României în localitate”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre renovarea grădinițelor din R. Moldova cu suportul financiar al României.

La Colibași, Cahul, cu sprijinul  contribuabililor români au fost renovate cele două grădinițe din localitate. S-a întâmplat în perioada anilor 2015-2019 când grădinițele de copii nr.1 “Gr. Vieru” și nr.2 “Ghiocel” au beneficiat de suport financiar în sumă totală de 2 171 234, 20 lei în cadrul Programului de asistență tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

”O finanțare din partea României pentru noi cei care avem menirea și onoarea să gestionăm o localitate este o încurajare, ținând cont de faptul că sursele de finanțare nu sunt așa de multe. Acest suport financiar a fost o încredere pentru noi și dacă nu erau aceste suporturi financiare nu aveam și noi cum să mergem cu contribuții proprii. Suma din partea primăriei a venit ca o contribuție la celelalte sume”, povestește primarul localității, Ion Dolganiuc în interviul pe care îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos.

Suportul acordat de Guvernul României pentru renovarea celor două grădinițe din localitate nu a făcut decât să consolideze imaginea României.

”Am crescut cu TVR, am învățat alfabetul latin de la televizor. Cel puțin Colibași nu este localitatea unde aceste proiecte trebuie cumva să îmbunătățească imaginea României. Ele mai degrabă au consolidat-o”, a declarat primarul în cadrul interviului.

De notat că în total cele două grădinițe au beneficiat în perioada 2015 – 2019 de mai bine de 6 milioane de lei pentru renovare.

  • Contribuţia Guvernului României a fost de 2 171 234,20 lei
  • Contribuţia Guvernului Republicii Federale Germania a fost de 1 458 233,00 lei
  • Contribuţia primăriei satului Colibași a fost de 2 283 857,18 lei
  • Contribuția Consiliului Raional Cahul a fost de 200 000,00 lei

Din banii României, s-au efectuat lucrări de schimbare a ferestrelor și ușilor, renovare a blocurilor sanitare, lucrări de reparații în sălile de grupe, construcția stațiilor de epurare și a pavilioanelor pe terenul de joacă, procurarea bunurilor: mobilier pentru grupe, utilaj pentru bucătărie și de uz casnic.

 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii