Putin vrea să țină sub control muzica rap din Rusia, fiindcă incită la „sex, droguri și protest”


Vladimir Putin vrea un plan pentru a ține sub control fenomenul rap-ului din Rusia, stil muzical în care liderul de la Kremlin vede un inamic cultural al puterii politice.

În timpul unei întrevederi cu unul dintre consilierii săi pe probleme culturale, Putin și-a exprimat nemulțumirea față de popularitatea tot mai crescută a rap-ului cu mesaje anti-sistem în rândul tinerilor, transmite Associated Press, citată de Newsweek.

Rap-ul se bazează „pe trei piloni: sex, droguri și protest”, i-a spus președintele rus consilierului său. Mai mult, este de părere Putin, rap-ul este o „cale care duce spre degradarea națiunii”. 

Președintele rus spune că rap-ul care se ascultă la ora actuală în underground-ul din Rusia este o „propagandă a drogurilor”.

Comentariile lui Vladimir Putin vin la puțină vreme după scandalul din Krasnodar, în sudul federației, unde rapper-ul Husky, cunoscut pentru textele sale anti-guvernamentale, a vrut să concerteze nu pe o scenă, ci pe capota unei mașini în mijlocul fanilor.

Concertul a fost anulat, iar Husky a fost arestat. Inițial, rapper-ul a primit o sentință de 12 zile de închisoare, însă ulterior a fost eliberat din spatele gratiilor.

Articole similare
Comentarii