R. Moldova are un nou președinte al Parlamentului

Republica Moldova are un nou președinte al Parlamentului. Este vorba despre Igor Grosu, președinte intermar al PAS care a fost votat în funcția de speaker cu 64 de voturi.

Igor Grosu a fost singurul candidat la funcția de președinte al Parlamentului.

Candidatul la funcția de speaker a prezentat prioritățile noului Parlament, printre care legile cu privire la reforma justiției, susținerea mediului de business, integrare europeană, susținerea tinerilor, dezvoltarea regională, etc.

„Am venit cu însărcinări clare din partea oamenilor – să curățim ce e stricat și să creeăm condiții de viață bună pentru oameni”, a adăugat Igor Grosu.

„Votul din 11 iulie este istoric, pentru noi înseamnă o resposabilitate fără precedent. Oamenii nu vor un Parlament care este loc de adăpost pentru cei cercetați cu legea, în care se votează scheme ilegale. Vor un Parlament unde se votează legi importante pentru viața lor, pentru dreptate, lege și disciplină. Nu zic că va fi ușor, dar vom lupta în fiecare zi. Vom lua decizii, pe alocuri dureroase pentru a construi ceva onest, bun și durabil. Am mesaj către opoziție – nu ne așteptăm să ne menajați, să fiți „opoziție constructivă”. În spatele acestui termen se ascund înțelegeri de culise. Nu încercați să fiți avocații oligarhilor, acoperindu-vă cu rolul de opoziție. Jocurile „de-a culiocul” s-au terminat”, a declarat Igor Grosu.

 

Articole similare
Comentarii