Secretarul de stat Adrian Dupu, la Chișinău: Noi donații și discuții cu miniștrii Culturii și Educației din R. Moldova despre dezvoltarea proiectelor

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, aflat într-o vizită la Chișinău alături de secretarul general al DRRM, Nicolae Ivășchescu, s-a întâlnit marți, 5 aprillie, cu ministri ai Guvernului din Republica Moldova, la sediul Executivului de la Chișinău.

În cadrul unei întrevederi cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan, au fost analizate necesitățile unor biblioteci și au fost discutate posibilitățile de dotare cu calculatoare a acestora. Totodată, cei doi oficiali au vorbit despre organizarea de evenimente culturale în Republica Moldova, precum târguri de carte și festivaluri de film.

“Apreciez deschiderea si disponibilitatea domnului ministru pentru cooperare și sunt convins că aceasta va aduce beneficii cetățenilor din Republica Moldova”, a declarat secretarul de stat al DRRM.

La rândul său, ministrul Sergiu Prodan a subliniat că, printre prioritățile sale, este și valorificarea potențialului turistic:

„În cazul în care situația politică se va stabiliza, s-ar putea ca începutul verii să fie marcat de trei mari festivaluri în natură, organizate în regiuni în care infrastructura predispune. Este vorba de spațiile limitrofe podurilor Galați – Giurgulești, Ungheni – Ungheni (punctul de trecere Sculeni) și Costești – Stânca”, a detaliat oficialul moldovean.

Secretarul de stat, Adrian Dupu, s-a întâlnit și cu ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală. Printre temele de discuție abordate au fost: identificarea nevoilor de dotare a unor școli din Republica Moldova cu tablete, laptopuri sau PC-uri, premierea unor olimpici la limba română din Republica Moldova și căutarea unor soluții pentru motivarea tinerilor din Republica Moldova să devină profesori de limba română și de istorie, în contextul unei lipse acute de cadre didactice pentru aceste materii.

Ministrul Educației și Cercetării a mulțumit delegației române pentru sprijinul constant în vederea îmbunătățirii calității educației în Republica Moldova.

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, se află într-o vizită în Republica Moldova unde a coordonat, totodată, predarea unui nou lot de ajutoare umanitare Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova.

Astfel, în ultima lună, DRRM a sprijinit transportul a 80 de tone de ajutoare umanitare donate de România în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din stânga Prutului.

Articole similare
Comentarii