Situația se agravează cu rapiditate în Franța: Parisul și alte 16 departamente intră în lockdown pentru o lună

Orașele Paris și Nice dar și un număr mare de departamente ale Franței vor intra din nou în lockdown pentru o perioadă de o lună, în contextul unei creșteri puternice a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și în urma suprasaturării spitalelor, a anunțat prim-ministrul Franței, Jean Castex, joi, conform Euronews.

Șaisprezece alte departamente ale Franței vor intra în lockdown de vineri, în mijlocul unui al treilea val de infectări cu coronavirus, inclusiv regiunea Ile-de-France care include și capitala franceză.

Iată care sunt cele 16 departamente vizate: Aisne (02), Alpes-Maritimes (06), Eure (27), Nord (59), Oise (60), Pas-de-Calais (62), Paris (75), Seine-Maritime (76), Seine-et-Marne (77), Yvelines (78), Somme (80), Essonne (91), Hauts-de-Seine (92), Seine-Saint-Denis (93), Val-de-Marne (94) și Val-d’Oise (95).

Lockdown-ul presupune limitarea capacității liceelor la jumătate și închiderea tuturor magazinelor neesențiale. Cetățenii francezi din zonele carantinate vor trebui să aibă semnată o declarație atunci când ies din casă și nu au voie să se depărteze de casă la o distanță mai mare de 10 kilometri.

La nivel național, restricțiile de circulație pe timp de noapte vor începe de la ora 19.

Premierul Castex a subliniat și că oamenii ar trebui să lucreze de acasă măcar 4 zile din 5.

Situația s-a înrăutățit considerabil în Franța în ultimele săptămâni, iar mutația britanică a virusului reprezintă acum 75% dintre cazuri. Persoane din ce în ce mai tinere și fără istoric de boli ajung la terapie intensivă, iar perioada de spitalizare crește și ea considerabil.

Articole similare
Comentarii