Sofia Rotaru a refuzat să cânte din cauza legii marțiale din Ucraina. Un gând despre Anastasia Lazariuc

Sofia Rotaru a refuzat să cânte din cauza legii marțiale din Ucraina. Pentru prima dată, după o perioadă îndelungată, premiile anuale în muzică ”Cântecul anului”, dar și evenimentele muzicale de Anul Nou se vor desfășura fără participarea artistei Sofia Rotaru, scrie www.kp.ru.

Artista, în vârstă de 71 de ani, a participat până acum la 43 de ceremonii de acest gen. Chiar și în 2014, când au început problemele politice grave între Rusia și Ucraina, Sofia Rotaru s-a aflat pe scena Complexului Sportiv «Olimpiiskii».

Dar anul acesta, artista a decis să-și anuleze spectacolul unde urma să cânte două melodii. Și asta pentru a nu agrava situația și a nu-i provoca pe compatrioții săi (Sofia Rotaru având cetățenia ucraineană), după ce în Ucraina a fost instituită Legea Marțială.

Cazul interpretei Sofia Rotaru ne duce cu gândul la interpreta Anastasia Lazariuc. Ambele sunt românce iubite și respectate atât de mult de publicul lor. Ambele și-au început cariera cam în aceeași perioadă. Ambele au cântat despre neamul nostru românesc.

Dar iată un exemplu clasic cum a procedat Sofia Rotaru (originară din regiunea Cernăuți) care a refuzat să cânte pe o scenă din Rusia din cauza războiului ruso-ucrainean în plină desfășurare și care dezbină țara sa. Și să ne amintim cum a procedat interpreta Anastasia Lazariuc care a preferat să cânte la concerte organizate de Partidul Șor pentru conaționalii din diasporă. Reprezentanți din diasporă au ieșit la proteste manifestându-și dezacordul în legătură cu aceste concerte ”politice”.

Așadar, demnitatea artiștilor nu se poate cumpăra. Ea ori există, ori nu.

Articole similare
Comentarii