SOS pentru Capela Corală „Doina” din cadrul Filarmonicii Naționale

Capela Corală Academică „Doina” din cadrul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” se află într-o situație delicată. Este nevoită să apeleze la oameni, să îi îndemne să strângă fonduri pentru a-și reînnoi garderoba cu care evoluează artiştii de cor de ani de zile.

Constumele care sunt purtate în prezent de către artiștii de la Capelă au între 20 și 35 de ani. O situație de-a dreptul dificilă, mai ales că există coriști mai tineri decât costumele pe care le poartă.

În aceste condiții, Capela Corală „Doina” este nevoită să apeleze la susținerea colectivă a iubitorilor de muzică corală, a susținătorilor culturii noastre naționale, în general, dar și a celor care pur și simplu doresc să facă un bine şi să contribuie cu donaţii pentru a-și reînnoi modesta garderobă.

Colectivul emerit „Doina” a fost înfiinţat în anul 1930, fondatorul şi primul său dirijor fiind C. Pigrov. În acest răstimp, capela a desfășurat o prodigioasă activitate concertistică. Harta turneelor sale a cuprins întregul spațiu cultural al ex-U.R.S.S., precum şi multe ţări ale lumii: România, Rusia, Cehia, Slovenia, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Austria, Israel, Coreea de Nord, etc, scrie guvern24.md.

„Ne-am bucura enorm să reușim să realizăm proiectul de colectare de fonduri pentru noile costume. Astfel, toți membrii capelei, în număr de 70 de persoane, o să se simtă mai confortabil şi vor reuși să transmită mult mai bine mesajul artistic către voi, publicul nostru. Dacă ar îmbrăca o haină frumoasă, vor cânta și vor avea un alt spirit, pentru că și asta contează. Ca să faci ceva frumos, trebuie și să arăți corespunzător”, a declarat pentru guvern24.md maestra Ilona Stepan prim-dirijoarea Capelei.

Suma spre care se țintește este de 12 000 euro. Până acum au fost donați 69 de euro. Mai sunt încă 124 de zile în care ne putem implica și susține artiștii noștri.

Donațiile se pot face pe guvern24.md

https://guvern24.md/projects/prin-arta-spre-o-lume-mai-buna-2/

Prin acest articol, mă implic și promovez acest proiect pentru că îmi pasă de soarta artiștilor noștri, uitați cu desăvârșire de autorități. Artiștii își mai pun speranțele doar în noi, oamenii care prețuiesc arta. Să nu îi dezamăgim!

Articole similare
Comentarii