Strigăt de disperare către politicieni: Salvați copiii acestei țări

Astăzi am cunoscut o persoană extraordinară, cu suflet mare în care încape durerea tuturor părinților neputincioși în fața bolii copiilor lor. Svetlana Sainsus, o tânără din Ialoveni, dar care este stabilită deja de 8 ani la Moscova cu familia sa (soțul și copilul lor în vârstă de 8 ani) a decis acum 2 ani să se facă voluntară și să se implice în colectarea de fonduri pentru a ajuta copiii care suferă de boli crunte cum ar fi cancerul, leucemia, bolile de inimă tratamentul cărora este foarte costisitor. Un asemenea diagnostic te demoralizează pe ani înainte, iar fără o susținere din partea celor din jur este destul de greu să îi faci față.

1462454110451

Svetlana a găsit în ea puterea de a-i ajuta pe cei care au nevoie, pe mamele și tații care trăiesc cu speranța că mâine copilul lor se va face bine, iar zâmbetul lui va fi cel mai frumos dar de pe pământ. În acești ani, Svetlana a început să dea valoare vieții sale, să prețuiască fiecare clipă în care să facă multe fapte bune. Este un exemplu de care ne putem molipsi și noi. Niciodată nu este prea târziu să faci un bine. Niciodată nu e prea târziu să te implici.

Tânăra mi-a spus că timp de 2 ani și jumătate a adunat suma de 200 000 de euro pentru tratamentul mai multor copii bolnavi. Din păcate, anul trecut au fost și două cazuri dramatice, două decese în care nici banii acumulați nu au mai contat pentru că nu au putut fi salvații copiii. Era prea târziu…

Cele mai multe donații vin de la moldovenii stabiliți peste hotare. Cazul studentului moldovean din America, sportiv, care donează periodic câte 1000 de dolari este cu adevărat lăudabil. Asta în timp ce deputaților, politicienilor nici nu le pasă de aceste cazuri, de acești copii care mâine pot să nu mai existe. Svetlana mi-a spus că a scris la toți deputații și politicienii, dar că niciunul dintre ei nu a răspuns la solicitările de a face anumite donații pentru copiii bolnavi de cancer. Singurul care a reacționat a fost un judecător (Alexandru Tănase) care s-a implicat, a făcut donații, a mers chiar și la familie acasă pentru a le aduce câteva daruri. A mai fost și un avocat care a reacționat. În rest, nimeni. Nicio fundație de caritate nu a răspuns pozitiv la solicitările Svetlanei. Nimeni și nimic.

Comentariile cred că nici nu-și mai au rostul în acest context, dar vorbim totuși de copiii acestei țări, de viitorul acestui stat (dacă mai are viitor). Cine se implică? Cui îi pasă? Câți dintre demnitari au vizitat Spitalul Oncologic, secția unde sunt copiii bolnavi de leucemie? Situația este dezastruoasă.

copii leucemie

În America, Europa campaniile de colectare de fonduri pentru diferite cauze caritabile sunt parte din societate. Oamenii trăiesc cu aceste campanii. Este o tradiție să te implici cu donații și vorbim aici de sume de 5-10-20 de dolari. Dar când sunt mulți, puterea crește, sumele cresc, iar șansele pentru vindecare sunt mai multe.

Dacă și în societatea noastră s-ar pune preț pe alte valori, altele decât mașină scumpă, vilă luxoasă, haine și accesorii de brand, atunci am avea timp și dăruire să facem fapte bune. 50-100 de lei pot fi o adevărată comoară pentru cineva care are nevoie de 30 000 euro pentru operație, pentru a învinge cancerul, leucemia. Fiecare dintre noi se poate implica, poate face donații, poate salva un pui de om, o viață de om.

Mai jos aveți paginile de facebook “Îngerii vor să trăiască” și “Speranța suntem noi” administrate de Svetlana Sainsus unde puteți să citiți despre cazurile pentru care se fac în prezent donații.

https://www.facebook.com/Help-Help-Each-Life-Program-Speranta-suntem-noi-616726978439341/?fref=ts

Împreună putem fi mai buni, împreună putem face minuni!

Emisiunea Alb&Negru cu participarea Svetlanei Sainsus o puteți urmări aici.

Articole similare
Comentarii