Strigător la cer: S-a tratat de cancer deși nu-l avea

Avem un sistem medical care te poate băga în mormânt. La propriu. Greșeli ale medicilor, greșeli de laborator care te pot ucide. Colegii de la ea.md au publicat povestea dureroasă a profesoarei de la Liceul Mircea Eliade, Veronica Postolachi, victima unei greșeli de laborator. Profesoarei i-a fost stabilită o diagnoză care indica o formă rară de cancer al sângelui, dar în realitatea femeia nu avea o asemenea boală. Eroarea de laborator a fost comisă în cadrul Secției de Hematologie a Spitalului Oncologic. Lucrul acesta a fost demonstrat în urma unor investigații suplimentare la București. Însă Veronica Postolachi a trecut prin 22 de ședințe de radioterapie care a consumat-o extrem de mult.

Întreaga istorie o puteți citi aici

http://ea.md/veronica-postolachi-profesoara-la-liceul-mircea-eliade-victima-unei-greseli-de-laborator-s-a-tratat-de-cancer-desi-boala-nu-a-existat/

Între timp, profesoara s-a ales și cu niște cheltuieli destul de mari, dar și multe datorii. Suma s-ar ridica la 3000 de euro. Au fost deschise două conturi pentru toți cei care vor și pot să o susțină financiar pe dna profesoară Veronica Postolachi.

Donațiile se pot face pe https://www.caritate.md/donations/doamna

Consider însă că personalul medical care a stabilit o astfel de diagnoză falsă ar trebui să fie trași la răspundere, inclusiv să fie impuși să plătească suma de 3000 de euro, bani pe care profesoara a trebuit să îi suporte pentru tot felul de investigații care au urmat după această eroare gravă a medicilor.

Mai mult, ar trebui ca oamenii să vorbească despre ce li se întâmplă în spitalele din Moldova, să rupă tăcerea, pentru că așa nu se mai poate, pentru că acest sistem pur și simplu ne îmbolnăvește și ne omoară. Nu știm ce ni se întâmplă pe masa de operație, pentru că nu primim ulterior niciun justificativ a ceea ce s-a întâmplat (în Italia de exemplu, pacienților li se oferă un CD cu video din timpul operației), iar când vrem să intrăm în posesia dosarului nostru medical ni se spune că este confidențial. Cine știe ce pot să scrie medicii acolo. Zilele următoare voi publica aici un alt caz de malpraxis pentru a vă determina să nu tăceți, să vorbiți, să spuneți ce vi se întâmplă atunci când mergeți la medici. Puteți expedia istoriile voastre pe adresa [email protected], iar eu le voi face publice aici.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii