Tânăra din Moldova care a obținut un premiu ca și Bill Clinton

Alexandrina Robu este o tânără ambițioasă care poate inspira o mulțime de alți tineri să își pună obiective și să își trăiască visele. Mă bucur că am reușit ca, prin emisiunea Alb&Negru, să aduc în prim plan acest exemplu de reușită, această poveste, pe alocuri, plină de sacrificii și demnă de apreciat.

Alexandrina a trecut anul acesta printr-un an de foc, așa cum recunoaște chiar ea singură. A obșinut o bursă de 50 de mii de euro la cea mai prestigioasă instituție de învățământ pe politici europene College of Europe și să ducă la bun sfârșit studiile de master (30% dintre studenți nu reușesc acest lucru, iar altă șansă nu mai au). Este o realizare extrem de importantă pentru Alexandrina, pentru că această instituție este percepută ca o adevărată pepenieră a funcționarilor europeni, care ulterior își găsesc joburi la Parlamentul European, Comisia Europeană.

Și tot acest an i-a adus și două premii valoroase, ambele obținute în premieră de către un cetățean al R. Moldova. Primul este de la Organizația Entreps și este oferit celui mai reprezentativ tânăr care s-a remarat prin acțiuni și proiecte în țara lui de origine. Astfel Alexandrina a fost aleasă Leader of the future din 120 de participanți. Precizăm că anterior de premii de la Entreps au beneficiat fostul președinte american Bill Clinton, fostul președinte al Mexicului și alte personalități notorii, doar că la alte categorii.

Cel de-al doilea premiu reprezintă locul 3 pentru un proiect social dezvoltat în Moldova cu partenerii din Rotaract Bruxelles.

Dar șirul diplomelor și distincțiilor pe care le are Alexandrina nu se oprește aici. Are un CV impresionant! Este președinta Asociaţiei Europene a Tinerilor Antreprenori, membră a Consiliului de administrare JEUNE („Tineri antreprenorii din UE sub patronajul Comisiei Europene), a fost profesoară la Universitatea de Studii Europene, director executiv la Asociația Patronală în Domeniul Energetic.

În plus, prima bursă a obținut-o în clasa a XII-a și a ales să meargă în Brazilia. A fost o experiență unică, mai ales la început, pentru că ea nu știa portugheza, iar gazdele nu știau engleza.

Multe ar mai fi de spus, dar vă las să o descoperiți singuri pe Alexandrina Robu. Un singur lucru aș vrea să mai adaug: de așa tineri are nevoie Moldova ca să fie scoasă din această mocirlă. Doar că asemenea tineri nu sunt lăsați deocamdată în funcții de conducere pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni și pentru țară.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii