Un mort şi şase răniţi la periferia Parisului, într-un incendiu într-un bloc înalt lângă un spital

Cel puţin o persoană a murit, iar mai multe altele au fost rănite în noaptea de miercuri spre joi, într-un spectaculos incendiu, într-un bloc înalt de locuinţe de lângă Spitalul Henri-Mondor din Créteil (Val-de-Marne), la periferia Parisului, au declarat joi surse concordante pentru AFP, citată de news.ro.

Incendiul, stins joi de către pompieri, către ora locală 1.30, după două ore de luptă cu flăcările, nu a avut vreun impact asupra funcţionării cunoscutului spital, unde în 2010 s-a realizat prima grefă totală de faţă.

Sinistrul a ucis o femeie, au precizat Brigăzile Pompeirilor Salvatori de la Paris (BSPP) şi surse apropiate dosarului. El a rănit grav doi pompieri, a căror viaţă nu era în pericol potrivit BSPP, şi mai puţin grav alte patru persoane, între care alţi doi pompieri.

Incendiul a izbucnit miercuri, către ora locală 23.00 (joi, 0.00, ora României), şi a cuprins acest bloc cu zece etaje, în care locuiesc o parte dintre angajaţii spitalului, a declarat pentru AFP un purător de cuvânt al BSPP.

Pornite, se pare, dintr-un apartament, flăcările s-au propagat la toate etajele, pe faţade şi o casă a scărilor, conducând la desfăşurarea la faţa locului a aproximativ 100 de pompieri, a adăugat comandantul Guillaume Fresse.

 

Articole similare
Comentarii