Unionistul George Simion, declarat persona non grata în R. Moldova pentru o perioadă de 5 ani

1

Unionistul George Simion, președintele Acțiunii 2012 a fost expulzat noaptea trecută din Republica Moldova. El a fost declarat de autorități persona non grata pentru o perioadă de cinci ani, se arată într-un comunicat de presă al Acțiunii 2012.

După ce i s-a permis trecerea graniței și a realizat o emisiune la postul unionist 10TV, George Simion a fost reținut fără a i se comunica vreun temei, a fost urcat cu forța într-un automobil fără numere distinctive ale statului, a fost lovit și apoi escortat la vama Leușeni, mai scriu unioniștii.

Liderul unionist s-a aflat numai pentru câteva ore la Chișinău

La momentul la care a fost reținut de angajați ai Biroului de Migrație și Azil, George Simion ieșea din oraș și se îndrepta spre România. Pe Calea Ieșilor, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, mașina în care George Simion se afla a fost trasă pe dreapta de un automobil de poliție cu girofar, pentru ca imediat după aceea să apară și o mașină din care au coborât mai multe persoane îmbrăcate în negru, dintre care două purtau însemnele Biroului de Migrație și Azil. Acestea l-au informat pe Simion că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani și l-au obligat să părăsească mașina cu care se deplasa și să urce în a lor, agresându-l fizic.

„Este un nou abuz comis de autoritățile de la Chișinău împotriva unui cetățean al României, al unui cetățean european”.

”Cerem Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină cât mai urgent, să ceară explicații Chișinăului și să identifice soluția legală pentru ridicarea imediată a interdicției de călătorie peste Prut, la frații noștri. Această măsură este antidemocratică, antieuropeană, dar mai ales antiromânească. Republica Moldova se scutură de democrație, după poftele câtorva oameni care controlează întreaga sferă politică, economică și socială și cărora le este teamă că Unirea va face dreptate și îi va trata ca pe niște trădători de patrie. Azi m-au interzis pe mine, mâine pot interzice pe oricine!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

 

Ulterior, autoritățile de la Chișinău au venit cu precizări. Biroul Migrație și Azil declară că în privința lui Simion George Nicolae nu a fost aplicată forța fizică și că în momentul predării autorităților române, acesta nu avea leziuni corporale.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!