(video) Moldoveni stabiliți în Italia care plâng atunci când vorbesc despre țara lor

Familia Răzmeriță este stabilită de 14 ani la Bologna. Angela, în vârstă de 42 de ani, este originară din Vărzărești, raionul Nisporeni, iar Vitalie este din Căpriana, raionul Strășeni. De formație, Angela este contabilă, iar Vitalie, 41 de ani, este psiho-pedagog.

La vârsta adolescenței, 15-16 ani, cei doi soți au plecat în România, la studii. Au stat 6 ani la București, iar de acolo în Italia. Prima care a decis să plece peste hotare a fost Angela, dar lucrurile de acasă nu s-au potrivit deloc cu cele din târg. Femeia povestește cum au fost primele luni în Italia până și-a găsit un loc de muncă. Și soțul inițial nu a avut de lucru aici, în Italia și a fost nevoit să se reprofileze după ce a emigrat în această țară, muncind ca instalator sanitar.

Familia Răzmeriță a acceptat să împărtășească experiența lor de viață într-un interviu video pentru blogul elenarobu.md. Deși spun că nu ar mai reveni acasă, în R. Moldova, totuși Angela Răzmeriță nu și-a putut stăpâni lacrimile atunci când a vorbit despre locul de baștină, despre casă, despre locul unde este mormântul tatălui.

”Acasă este mama, este dorul, acolo ne-am născut”, a spus cu lacrimi în ochi Angela Răzmeriță.

Interviul integral cu familia Răzmeriță îl puteți urmări mai jos.Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii