(Video) O delegație din Ungheni, în vizită la Andrezieux (Franța), oraș cu care s-a înfrâțit acum doi ani

Acum doi ani, Ungheni și Andrezieux-Boutheon, un oraș cu aproape 10 mii de locuitori de lângă Saint-Etienne, au stabilit un acord de parteneriat și au devenit orașe înfrățite. După ce o delegație din Andrezieux a vizitat Ungheniul, a venit și rândul delegației din Ungheni să vină într-o vizită în orașul cu care s-au înfrățit.

Viceprimarul de Ungheni, Eduard Balan, care a condus delegația își pune speranțe în cooperarea cu orașul francez, mai ales în ceea ce ține de dezvoltarea turismului în Ungheni.

Punctul de atracție va servi Podul Eiffel, proiectat și construit de Gustave Eiffel, creatorul Turnului Eiffel din Paris. Podul feroviar de peste Prut de la Ungheni a fost construit în perioada 1876-1877. A fost deschis pe 21 aprilie 1877, cu doar trei zile înainte ca Rusia să declare război Turciei.

Într-un interviu acordat pentru www.elenarobu.md, viceprimarul de Ungheni vorbește despre relația stabilită cu orașul francez Andreziex, dar și despre planurile de viitor.

Andrezieux este un oraș cu aproape 10 000 de locuitori. Este în permanentă dezvoltare. Potrivit unui clasament al primarilor realizat în 2014, primarul localității Andrezieux s-a situat pe locul 49 din 35 000 de primari câți există în Franța. Aflat de 20 de ani în această funcție, Jean-Claude Schalk reprezintă un exemplu al unei bune guvernări locale.

Din punct de vedere istoric, Andrézieux este cunoscut prin faptul că a reprezentat punctul terminus al primei linii de căi ferate din Franța, care asigura transportul cărbunelui din Saint-Etienne până în portul Andrézieux.

Articole similare
Comentarii